Foto: Anita van der Wegen

‘Bij voetbal schreeuwt iedereen zo. Korfbal is rustiger en niet zo’n ruige sport’

De 11-jarige vriendinnen Guusje van der Wegen en Imme de Vos zijn beiden zo’n zes jaar lid van Springfield. “We zijn begonnen als kangoeroe en spelen nu samen in C2,” vertellen ze enthousiast.


Elke woensdagavond hebben ze een uurtje training en op zaterdag, “maar niet elke week hoor”, spelen ze een wedstrijd. “Vorig jaar zaten we nog in een gemengd team en speelden we in de omgeving. In de buurt zijn nog weinig damesteams en daarom zitten we nu vaak een tot anderhalf uur in de auto en is het soms best wel ver rijden.” 

Zo spelen ze uitwedstrijden in Vlijmen, Venhorst en Sint-Oedenrode. “Korfballen is heel leuk om te doen. Springfield is een gezellige vereniging met veel bekenden. Ze organiseren veel activiteiten zoals een kamp en met het 50-jarig feest waren er spelletjes en een springkussen. Het is leuk om te sporten, het is uitdagend, het gaat steeds sneller en hoger en wordt daarom steeds moeilijker.” Voetbal ligt de dames wat minder. “Dat doen we op school weleens in de pauze. Bij voetbal zijn sommigen heel fanatiek en schreeuwt iedereen zo. Korfbal is rustiger en niet zo’n ruige sport.” 

Het team van Imme en Guusje wordt getraind door de moeder van Imme. “Hoewel ze wel streng is hoor, is dat niet vervelend. Ze behandelt iedereen gelijk en na de training hebben we het niet vaak over korfbal,” zegt Imme. Beide meisjes geven ook les aan de kangoeroes. “We helpen mee ja. Als we straks ouder zijn willen we zeker met zijn tweeën een team trainen. Bij Springfield zijn ze voorlopig nog niet van ons af,” lachen ze. 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief