Foto: Gemeente Halderberge

Nieuw nieuwbouwplan in Hoeven: maar liefst 250 woningen

HOEVEN - Er komen ongeveer 250 nieuwe woningen in Hoeven. Het gaat om twintig ruimte voor ruimte- kavels, de rest betreft vrije sector woningen in allerlei soorten. Dat laten de gemeente Halderberge, Ontwikkelingsmaatschappij Ruimte voor Ruimte CV/BV en Aannemersbedrijf Van Agtmaal B weten. Zij hebben de handen ineen geslagen om de enorme vraag op de (Hoevense) woningmarkt op te vangen. Wethouder Mollen benadrukt dat het wat betreft alle partijen snel zou moeten gaan. “Relatief gezien natuurlijk, maar hoewel het een strategische aankoop is, willen we het niet te lang laten liggen. 


De gronden zijn door de drie partijen gezamenlijk aangekocht en het betreft een perceel van 15,4 hectare grond aan de Haspelstraat / Bovendonksestraat / Bovenstraat. Het wordt in zijn geheel ingezet als woningbouwlocatie en naar verwachten komen er zo’n 250 woningen.

Wethouder Jan Mollen: “Met deze strategische aankoop wordt uitvoering gegeven aan het vastgestelde grondbeleid waarmee de gemeente actief kan sturen op een gewenste ruimtelijke ontwikkeling in de toekomst. De gemeente blijft zo de regie houden. Deze aankoop zorgt voor een nieuwe woningbouwontwikkeling en kan op deze manier voorzien in de vraag naar nieuwe woningen. Met de aankoop van dit perceel krijgt de woningbouwontwikkeling in Hoeven een extra stimulans. Ce reden dat wedit met drie partijen oppakken is simpel, alleen kunnen we dit niet. We hebben elkaar nodig, ook op het vlak van ervaring en expertise. Ik ben dan ook blij met de uitstekende samenwerking.”

De gemeente gaat zo’n 115 woningen realiseren, Van Agtmaal de andere helft. Twintig percelen worden gereserveerd voor ruimte voor ruimte kavels, ingevuld door  Ontwikkelingsmaatschappij Ruimte voor Ruimte CV/BV. Het nieuwbouwplan betreft dus deels een Ruimte voor Ruimte-regeling wat inhoudt dat voor iedere gesloopte stal in Brabantin het verleden om fosfaat uit de markt te halen een woning mag worden teruggebouwd. De realisatie van het project is in handen van Ruimte voor Ruimte, waarvan de provincie aandeelhouder is. “Met het geld dat we hiermee verdienen, betalen we de kosten terug die de provincie heeft gemaakt om de boeren uit maatschappelijk belang hun bedrijf te beëindigen.”, zo legt Wim van de Kerkhof van Ontwikkelingsmaatschappij Ruimte voor Ruimte CV/BV uit.

Ook Joris Martens van Aannemersbedrijf Van Agtmaal is blij mee te kunnen werken aan de ontwikkelingen in Hoeven. “Naast dat wij blij zijn om een dergelijk project te ontwikkelen, kunnen we onze werknemers uit de regio ook gewoon in hun eigen regio laten werken. Ook wij zien de grote vraag naar huizen in Hoeven. Dat we hieraan meewerken geeft ons het gevoel mee te werken aan de toekomst van onze vrienden, kennissen, kinderen en al die mensen die graag in Hoeven willen wonen.”

“De eerste ideeën voor de ontwikkeling van deze gronden laten een rijke variatie aan woningtypen zien met veel ruimte voor groen”, aldus de gemeente. “Dit past ook prima in de omgeving (groene invalsweg, bossen, landbouw en de vormgeving van een dorpsrand.) Er zijn veel soorten typen woningen en uitgiftemogelijkheden mogelijk.” Eind november beslist de gemeenteraad over de aankoop van de gronden. “Ik verwacht daar geen problemen in”, zegt Mollen. “Als dat inderdaad het geval is, kan het relatief snel gaan. We willen er in 2023 planologisch mee aan de slag, deze gronden laten we niet onnodig lang liggen.”  

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief