Foto: Johan Wagenmakers

Zoektocht naar locaties voor minibosjes in Halderberge

Anja Bakker-Kriesels (54) staat haar man met zijn ambities om Halderberge groen te maken terzijde. “We zijn yin en yang, vullen elkaar aan en bovendien zorg ik er mede voor dat Erik in zijn overenthousiasme het overzicht behoudt en het stukje voor stukje doet, zodat de rest het ook kan volgen,” lacht ze.


“Om een bos op langere termijn sterker te maken heb je diversiteit nodig. Het ruilen van bomen en voor nieuwe vooral inheemse aanplanting zorgen is daarbij belangrijk. Met dit project kiezen we er echter voor het planten op nieuwe plekken, om de natuur te vermeerderen en niet voor het herplanten om bestaande gaten in het bos op te vullen, dat herstelt zichzelf meestal wel door de zaailingen die daar groeien,” meent ze. 

“Het aanplanten van mini-bosjes is erg populair tegenwoordig. Samen met de gemeente gaan we op zoek naar geschikte plekken in alle kernen van Halderberge. Iedereen kijkt ook altijd naar de overheid, maar zelf kunnen de mensen ook iets betekenen. In elke kern willen we mensen bij dit project gaan betrekken. We zijn dan ook op zoek naar veel vrijwilligers die hopelijk even enthousiast over dit project worden als dat wijzelf zijn. Op onze website willen we straks ook een bomenteller plaatsen, die precies bijhoudt hoeveel bomen er in de loop der jaren op deze manier geplant gaan worden. Dus nogmaals: belangrijk is dat we duidelijk gaan voor méér groen en dat het géén vervanging wordt van bestaande kale plekken in bestaande bossen,” benadrukt ze tot slot nog even. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief