Afbeelding
Foto: Gemeente Halderberge

Keurmerk Veilig Ondernemen voor bedrijventerrein Klaverweide Oud Gastel

Door: Vera de Geus Algemeen

OUD GASTEL - Bedrijventerrein Klaverweide in Oud Gastel heeft  als eerste bedrijventerreinin Halderberge, het certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) ontvangen. Er zijn afspraken gemaakt over de samenwerking tussen de eigenaar, ondernemers, gemeente, politie en brandweer. Gezamenlijk is een plan van aanpak voor de komende drie jaar gemaakt om het bedrijventerrein schoon, heel en veilig te houden.

In het auditrapport van keuringsinstantie KIWA wordt vooral de goede en prettige samenwerkingtussen de verschillende partijen geprezen. ‘De afgelopen maanden hebben de partijen elkaar gevonden en is er een ambitieus plan van aanpak opgesteld’ vertelt de eigenaar van het terrein envoorzitter van de KVO werkgroep Willem van Ginneken. “Voor de komende jaren hebben met namede meldings- en aangiftebereidheid, preventie van (cyber)criminaliteit en het onderhoud en beheer van de openbare ruimte de aandacht. Doordat Klaverweide een bedrijventerrein in ontwikkeling is met allemaal nieuwe bedrijven kunnen er vanuit deze goede samenwerking preventief zaken op hetgebied van schoon, heel en veilig kunnen worden opgepakt. Over drie jaar wordt beoordeeld of acties voldoende zijn uitgevoerd en of het certificaat opnieuw kan worden uitgereikt.” 

Ook op de andere bedrijventerreinen in de gemeente Halderberge wordt gewerkt aan het verstevigen van de samenwerking tussen ondernemers, gemeente en andere partners. Op initiatief van de Ondernemerskring Halderberge en de gemeente, en met ondersteuning vanuit de Economische Koepel Halderberge, wordt samen met vertegenwoordigers van de verschillende bedrijventerreinen de mogelijkheden van parkmanagement verkend. Het onderwerp schoon, heel en veilig staat ook daar bij veel ondernemers hoog op de agenda. Burgemeester Bernd Roks: ‘De verwachting is dan ook dat er, vanuit de goede ervaring die is opgedaan op bedrijventerrein Klaverweide, volgend jaar op andere bedrijventerreinen in de gemeente gestart gaat worden met het traject Keurmerk Veilig Ondernemen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief