<p>Kinderen tijdens een Kindermiddag aan het werk bij een opdracht.</p>

Kinderen tijdens een Kindermiddag aan het werk bij een opdracht.

(Foto: Frank van Andel)

Herfst-kindermiddag Arboretum: zonder (groot)ouders

  algemeen

OUDENBOSCH - Woensdag 27 oktober voor kinderen van 6-12 jaar. Wat is er heerlijker dan in de herfstvakantie door het Arboretum te struinen? Door het Arboretum struinen zonder je (groot-)ouders...! Want dat is wat kinderen dit jaar mogen doen met de herfst-kindermiddag.


We hebben een fantastisch programma gemaakt in de tuin op woensdag 27 oktober van 13.30-16.00 uur. Er is een hindernisbaan, we gaan kerktorens bouwen met kartonnen dozen, je kunt herfststukjes maken met spullen die je in de tuin vindt en natuurlijk is er iets te snoepen bij de vuurkorf.

Spelregels

Dit jaar hebben we vanwege corona een paar spelregels:

(Groot)ouders brengen de kinderen tussen 13.30-14.00 uur en halen ze tussen 16.00-16.30 uur weer op bij de poort. Zij gaan dus niet mee de tuin in en tussentijds ophalen is in principe niet mogelijk.

Daarom is de middag alleen voor kinderen van groep 3 t/m 8 (enthousiaste brugklassers zijn ook welkom!) die zelfstandig van opdracht naar opdracht kunnen en willen gaan.

Er worden geen vaste groepjes gemaakt, dus het is het fijnst als kinderen met een broer, zus, vriendje en/of vriendinnetje komen en zo zelf al een groepje vormen om de hele middag mee door te brengen.

Elke opdracht wordt begeleid door twee vrijwilligers, er zijn geen vrijwilligers die de groepjes begeleiden (natuurlijk is er wel toezicht door enkele vrijwilligers die rondlopen).

Aanmelden is niet nodig.

De kosten bedragen € 3,- per kind, graag bij het brengen met pinpas of gepast contant betalen.

Kortom: een heerlijke, herfstige middag voor de kinderen en een paar uurtjes de handen vrij voor de (groot)ouders. Heel graag tot woensdag 27 oktober!

Lady’s Art exposeert in oktober in het toegangsgebouw

Lady’s Art is een schildersgroep bestaande uit 5 personen, Chris Wauters, Toos van Steen, Ida Beuzenberg, Aukje Eleveld en Margriet Bol. Zij exposeren in de maand oktober hun oeuvre schilderijen.

De groep komt al vele jaren wekelijks bij elkaar om samen in Standdaarbuiten te tekenen en te schilderen. Ieder van hen heeft een eigen voorkeur voor stijl en techniek. Ook de gekozen onderwerpen zijn zeer divers. Dat is de reden waarom zij dit jaar niet zoals andere jaren voor een gezamenlijk thema hebben gekozen. Iedereen laat dit keer haar favoriete onderwerp in haar favoriete techniek zien.

De expositie zal te zien zijn in het toegangsgebouw van het Arboretum Oudenbosch van 5 oktober t/m 31 oktober 2021.

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/halderberge&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief