Afbeelding
Foto: Andreas Helmsdorf - Pixelio

Halderberge verstrekt bijna 40.000 euro minder subsidie

Door: Vera de Geus Algemeen

HALDERBERGE - Voor 2022 kunnen Halderbergse instellingen rekenen op 40.000 euro minder subsidie. Dat laat de gemeente weten. Toch wordt er nog steeds ruim twee miljoen euro uitgegeven aan subsidies op het gebied van zorg, informatie, jeugd, ouderen, leefbaarheid, cultuur en sport.

Na vaststelling van de begroting door de gemeenteraad, ontvangen de instellingen die een subsidieverzoek hebben gedaan, een subsidiebeschikking. De gemeenteraad neemt in november ee nbesluit over de begroting 2022. Het ontwerp–overzicht te verlenen subsidies wordt, voordat de begroting wordt vastgesteld, voor inspraak ter inzage gelegd. Alle instellingen die een subsidieverzoek 2022 hebben ingediend, krijgen bericht dat het overzicht ter inzage ligt. 

In totaal is er voor de subsidies in 2022 een bedrag nodig van € 2.039.172. Dit is ten opzichte van 2021 gedaald met € 39.290.Ter inzage legging. Van 14 oktober tot en met 25 november 2021 staat het ontwerp-overzicht te verlenen subsidies op de website. Tijdens deze periode kunnen zienswijzen schriftelijk worden ingediend bij het college.

Het overzicht wordt na de inspraakperiode tegelijk met de ingekomen zienswijzen ter vaststelling voorgelegd aan het college. Tijdens de behandeling van de Programmabegroting 2022 in november kan de gemeenteraad nog besluiten tot bijstelling van de subsidieplafonds.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief