Afbeelding
Foto: Arjo Frank Kievits

Sinterklaas komt zondag naar Oudenbosch!

Door: Vera de Geus Algemeen

OUDENBOSCH - Aanstaande zondag 14 november legt om 13.00 uur Pakjesboot 11 weer aan in de haven van Oudenbosch. Het Sinterklaascomité nodigt alle kinderen uit om de Sint en zijn Pieten welkom te heten. De aankomst is te bezoeken zonder QR corona check, wel wordt geadviseerd de 1,5m afstand te houden. Nadat de pakjesboot heeft aangelegd aan de Kade springen de Pieten aan de kant en zullen ze traditiegetrouw snoepgoed en mandarijnen uitdelen. 

Burgemeester Bernd Roks zal de Goedheiligman samen met de pastoor welkom heten in onze gemeente. Alle kinderen zullen Sinterklaas toezingen en uiteraard is er muziek. 

Glutenvrije Piet komt voor het vierde jaar naar Oudenbosch. Voor de kinderen die om medische reden een strikt en levenslang glutenvrij dieet moeten volgen is de intocht van Sinterklaas vaak niet zo’n leuk feest. Ze mogen de kruidnoten niet eten en highfiven met de Pieten gaat ook niet door eventuele kruimels op de handschoen. Daarom is het comité heel blij dat ook dit jaar de Glutenvrije PIet meekomt naar Oudenbosch. Want het SInterklaasfeest is juist voor alle kinderen! Je herkent deze Piet aan de felgroene tas met het glutenvrije logo.

Om de intocht extra feestelijk te maken worden via de scholen en de website (www.sinterklaasoudenbosch.nl) kleurplaten verspreid. Op de scholen staan speciale inleverdozen. Lukt dit niet, mag je hem natuurlijk ook altijd meenemen naar de intocht en daar afgeven aan 1 van de pieten. De mooiste winnen een prijs. De prijsuitreiking wordt bekend gemaakt op onze facebook pagina.

Samen met een groep vrijwilligers organiseert het Sinterklaascomité belangeloos de intocht van Sinterklaas. We zijn afhankelijk van giften en sponsoring. Dit jaar is er geen huis aan huis collecte. Maar kunt u een giftdoen via onze QR code. Deze kunt u vinden via onze website en facebook pagina. Het Sinterklaas Comité Oudenbosch kijkt uit naar de aankomst van Sinterklaas.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief