Afbeelding
Foto:

Hoeven kookt de sterren van de hemel: ‘De deelnemers hebben dit jaar extra uitgepakt’

Door: Vera de Geus Algemeen

HOEVEN - Dit weekend stond voor veel Hoevenaren in het teken van Hoeven aan de Kook. Het betrof de vierde editie van dit culinaire event. Maar liefst 57 koppels en dus 114 deelnemers kookten met en voor elkaar. Nadat het evenement vorig jaar vanwege de coronamaatregelen niet door kon gaan, hadden de deelnemers (die allen een QR-code moesten tonen) de ambitie om extra uit te pakken, zowel qua aankleding van de tafels als de gerechten. En dat deden ze dan ook.

Hoeven aan de Kook is een culinair event met op één avond een hele hoop verrassingen, zowel qua gerechten als qua tafelgenoten. ‘Het laat zich het best omschrijven als een walking diner met een twist. Vaak ga je bij een walking diner eten in verschillende restaurants, maar bij de Hoevense variant ga je eten bij dorpsgenoten thuis. Als deelnemer moet je ook één gang koken voor mensen die bij jou aanschuiven. Het leuke is ook dat je van tevoren niet weet wat en bij wie en met wie je gaat eten. Ook weet je tot het moment dat de voordeurbel gaat niet wie er bij jou komen eten’, zo vertelden organisatoren Ronald en Brenda van Heiningen eerder al in de Bode. Uiteindelijk hebben zich maar liefst 57 koppels aangemeld, wat betekende dat er op 19 locaties een voorgerecht, op 19 locaties een hoofdgerecht en op 19 locaties een nagerecht werd gegeten. Het koppel dat een gerecht kookte ontving twee andere koppels aan tafel en na afloop ging iedereen naar een volgend adres.

Mooie wijnen

Het werd een bijzondere avond. Opvallend is dat de deelnemers steeds verder gaan in het niveau van de gerechten en de entourage. Het perfecte servies, gecombineerd met bijpassende bloemen, met zorg bereidde (bij) gerechten en een gezellig achtergrondmuziekje. De organisatie en deelnemers konden rekenen op sponsoring van diverse lokale ondernemers die onder andere de amuse en de hapjes tijdens de aansluitende borrel ponsorden, korting gaven op de ingrediënten en mooie wijnen selecteerden zodat iedereen de hele avond dezelfde wijn kon drinken. “We zijn dankbaar dat zoveel ondernemers ons evenement een warm hart toedragen. Dat maakt dat het echt leeft én dat we de deelnemers mooie aanbiedingen kunnen doen”, aldus Ronald van Heiningen. “De gemeente Halderberge leverde een subsidie en daarvan konden we tijdens de afsluitende borrel bij ‘t Tapperijke een leuke loterij doen met volop cadeaubonnen van onze sponsors.”

Gerechten

Jong en oud is bij elkaar over de vloer gekomen en meerdere keren kwam het voor dat mensen elkaar echt nog helemaal niet kende. Na het voor- en hoofdgerecht verplaatsten alle deelnemers zich kriskras per fiets door het dorp, onderweg naar de volgende gang. Na de laatste gang kwamen alle deelnemers naar ‘t Tapperijke waar onder het genot van een borrel werd nagepraat. 

Waardering

Ronald en Brenda kijken met een goed gevoel terug op deze vierde editie en hebben al enorm veel enthousiaste reacties gekregen: “Als organisatie zijn we blij dat het na een jaar overslaan vanwege Corona weer mocht doorgaan. Datzelfde geldt voor veel deelnemers die dit jaar extra hebben uitgepakt. We hebben aan prachtig gedekte tafels de heerlijkste gerechten op en dat allemaal in een wisselend, maar altijd leuk gezelschap.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief