De jubilarissen: Adrie van Merrienboer, Leon van de Kar, Mark van Merrienboer en Ad Ruyten.
De jubilarissen: Adrie van Merrienboer, Leon van de Kar, Mark van Merrienboer en Ad Ruyten. Foto: Willy Paantjens

Eerbetoon aan trouwe leden van Avis Amicitia

Sport en vereniging

HALDERBERGE - Op de jaarlijkse vogeltentoonstelling van Avis Amicitia werden enkele leden in het zonnetje gezet.

Ad Ruyten is 40 jaar lid van de NBvV, de bond voor vogelliefhebbers. Ad is bestuurslid en al jarenlang kweker van kleurkanaries in het geel en phaeo.

De klapper van de avond is de huldiging van drie verenigingsmannen; Adrie van Merrienboer, Leon van de Kar en Mark van Merrienboer zijn maar liefst 50 jaar lid van de NBvV. Maar wat het nog unieker maakt; zij zijn alle drie ook 50 jaar lid van de plaatselijke vogelvereniging Avis Amicitia (dit betekent vogelvrienden).

Adrie is een echte vogelliefhebber; hij vindt alle vogels mooi en leuk om te houden. Voor de vereniging onmisbaar bij het opbouwen en afbreken en ook het voeren van de vogels tijdens de show. In eerdere jaren was hij verkoper van de loten. Voor al zijn verdiensten werd hij benoemd tot erelid van de vereniging.

Leon van de Kar is wellicht meer bekend van de vroegere dierenspeciaalzaak “Dierenland” in de Dorpsstraat. Momenteel is hij penningmeester van de club. Als liefhebber kweekt hij al jaren kleurkanaries in de gele kleur. Toen hij ongeveer 14 jaar was, kwam hij in contact met de vogels. Dus nu ook 50 jaar lid. Vanwege zijn jarenlange bestuursfuncties en ook andere werkzaamheden werd ook Leon benoemd tot erelid van Avis Amicitia.

Ook Mark van Merrienboer is een trouw lid van de vogelclub. Hij ging op 11 jarige leeftijd met zijn vader, Prins Arijaan de tweede naar de vogeltentoonstelling bij de Feut. En ook dit is 50 jaar geleden. Opnieuw een trouwe vogelliefhebber in Oud Gastel. Mark is een kanarieman, hij kweekt roodfactorige kanaries en dan ook nog met pastelfactor. Zeker mag niet onvermeld blijven dat hij ruim 30 jaar secretaris is. Mark viel ook de eer de beurt om erelid te worden van de vogelvereniging.

Dus maar liefst 3 trouwe leden werden benoemd tot erelid. Een uniek gebeuren in de geschiedenis van de vereniging. Zij ontvingen hiervoor een bondsspeld, een pen met hun naam erop, een fraaie oorkonde en uiteraard een bos bloemen.

Afgelopen weekend waren de vogels te bewonderen in ‘t Hart van Gastel. De beste vogel was een catharina parkiet van Rene Christianen. Hij ontving het bondskruis en de Henk Jansen trofee. Kees Verstraten had de beste kanarie en de beste stam. Karel Paantjens won de Jan Wierikxbeker voor de 5 beste vogels.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief