marsh mallow s roosteren bij het kampvuur
marsh mallow s roosteren bij het kampvuur Foto: Kirsten van Oosterhout

Kamp RB & ZV De Vuurtoren ‘Op de Boerderij’

Sport en vereniging

OUD GASTEL - Op vrijdag 29 oktober kwamen de jeugdleden van Reddingsbrigade en zwemvereniging De Vuurtoren, gepakt en gezakt, aan bij het scoutinggebouw van Rucphen en Sprundel. Daar werden ze verwelkomd door boer Bert, zijn boerinnen, koeien, de vogelverschrikker, de duivenmelker, de dierenarts en zelfs Yvon Jaspers van Boer Zoekt Vrouw was van de partij.

Boer Bert is al oud en zoekt een geschikte opvolger. In groepjes gingen de kinderen de strijd met elkaar aan om de grootste boerderij te bouwen en de nieuwe boer te worden. Tijdens de spellen konden muntjes verdiend worden, waarmee de dieren, hekjes, graan of pompoenen gekocht konden worden voor hun boerderij.

Twee opdrachten

Het was een herfstig, regenachtig weekend, maar dat mocht de pret niet drukken! Op zaterdagochtend gingen onze leden door Rucphen lopen met twee opdrachten: boodschappen doen voor lekkere hapjes en het maken van een kraampje voor de hapjes. Daarom kreeg iedere groep een doosje eieren. Deze eieren konden geruild worden voor versiering van het kraampje. Slingers, ballonnen, halloweendecoratie, niets was te gek. In de avond werden de hapjes bereid en wat waren ze lekker!

Het spookt op de boerderij

Na het genot van geroosterde marsh mallows bij het kampvuur kwam het bericht dat er ooit een vliegtuig is neergestort op het erf van boer Bert. Alle passagiers zijn omgekomen, maar sindsdien spookt het op de boerderij. In de avond hoort de boer een vreemd geluid bij de stallen. Alle dieren zijn weg! Tijdens een spookachtige tocht door het bos moesten de kinderen op zoek naar de dieren van de boerderij… Dat was toch wel heel spannend. 

Gezellig kamp

Verder was er een escape room, konden de leden zich creatief uiten en werden er oud-Hollandse spelletjes gespeeld. En zoals hoort bij een zwemvereniging is er op de zondag ook gezwommen bij De Vijfsprong in Rucphen. We kijken terug op een gezellig kamp!

Interesse in een proefles bij onze vereniging? U bent van harte welkom! Voor meer info bezoek onze site: www.rbdevuurtoren.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen via info@rbdevuurtoren.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief