Duel om de bal tijdens vv Dubbeldam 1 - SC Gastel 1
Duel om de bal tijdens vv Dubbeldam 1 - SC Gastel 1 Foto: vv Dubbeldam

SC Gastel 1 en vv Dubbeldam 1 delen de punten

Sport en vereniging

OUD GASTEL - Vandaag stond de belangrijke wedstrijd tegen VV Dubbeldam op het programma. Een ploeg waar we vorig seizoen in het corona jaar als enige van hadden verloren. SC Gastel was dus gewaarschuwd.

Trainer de Rooij kon beschikken over een brede selectie. Het begin was wederom voor Gastel. Pascal van Caam kreeg een perfecte bal van Harm Lambregts, maar wist de keeper niet te verschalken. Daarna kreeg Matthijs Nagtzaam een voorzet van Ricardo Elgin die hij net te hoog mikte. Wat er toen gebeurde weet geen mens meer. Na het doorkoppen van de spits, kon de medespits met een mooie stift, keeper Coert Doomen verslaan. Even later was er een miscommunicatie tussen Coert en de verdediging en plots stond Gastel met 2-0 achter binnen 15 minuten. Gastel bleef echter wel de bovenliggende partij. Het had bijna 75% balbezit, maar de bal ging er maar niet in. Toen ook nog de 3-0 viel, uit een penalty, leek het lot beslecht voor de plaatselijke SC.  De rust werd gehaald met 3-0. Gastel veel balbezit en kansen, maar geen goals.
De tweede helft moest uit een ander vaatje worden getapt. Sven Damen moest geblesseerd het veld verlaten. Voor hem kwam Sven Vermeule en voor Davey Forster kwam Dennis Buijs. De dubbele wissel betekende een gouden zet. Al heel snel in de tweede  helft kreeg Pascal een bal van Matthijs en kon de 3-1 binnen schieten. Er moest meer inzitten voor Gastel, dan de score deed vermoeden. Gastel bleef drukken, maar de tweede goal bleef uit . Heen en weer werd het wat gefrustreerder en de scheidsrechter kon het helaas niet bijbenen. In de 81e minuut was het dan toch Matthijs, die op aangeven van Pascal de 3-2 binnen kon koppen. Was het dan toch mogelijk? Niet veel later was het Koen de Vos die de 3-3 heel slim bij de eerste paal binnenkopte, na een goede corner van Harm.

Gastel voelde dat Dubbeldam rijp was voor de slacht. In de allerlaatste minuut, was het Matthijs die de 3-4 op zijn hoofd had, maar de keeper pareerde goed en zo bleef het 3-3. Gastel 2 punten verloren en Dubbeldam 1 gewonnen, want Gastel was voetballend stukken beter dan de ploeg uit Dordrecht.

Programma

Donderdag wacht de bekerkraker thuis tegen Victoria’03 om 19.30 en vervolgens zondag de competitie match tegen Slikkerveer in Ridderkerk. Het zal dan zeker beter moeten.