<p>Sheila met boekje Stemtechniek.</p>

Sheila met boekje Stemtechniek.

(Foto:)

Zangdocente Sheila Conolly schrijft boek

HALDERBERGE - Met Zangtechniek in een notendop is er sinds kort een bijzonder toegankelijk boekje op de markt voor iedereen die van zingen houdt. Het boekje is geschreven door de in Nederland wonende Engelse sopraan en zangdocente Sheila Conolly.


Haar doel is om middels dit boekje mensen die willen zingen, ongeacht het niveau of genre, een handleiding te bieden om hun stem gezond te ontwikkelen en te gebruiken. Conolly schrijft al enige jaren een vaste column over stemvorming met zangoefeningen in Vocaal Magazine van de KCZB. Met de ervaringen die ze als zangdocente opdeed, hoopt ze middels dit boekje bij te dragen aan het zangplezier van iedereen die wilt zingen. 

,,Stemtechniek is eigenlijk heel simpel’’ ,legt de zangpedagoge uit. ,,Het hoeft allemaal niet gecompliceerd te zijn. Ik heb naast solisten ook koorzangers van allerlei niveaus op les. Leeftijd speelt ook totaal geen rol. Als je gezond bent, kan iedereen zingen. Het belangrijkste is dat plezier voorop staat!’’ Jaren geleden besloot Conolly om eenvoudige oefeningen in boekvorm uit te schrijven om met de door haar gebruikte stemtechniek meerdere zangliefhebbers te bereiken. ,,Het concept bleef echter op de plank liggen. De lockdown bood onverwacht de tijd en de rust om het verder uit te werken’’, vertelt de zanglerares. ,,Ik kreeg enorm veel support en belangeloze hulp van vrienden uit mijn omgeving. Marijke van Hoof en Monique Meeuwisse voor tekstadvies, Noah Sophie de Kock voor illustraties en Herman Schimmel van de KCZB voor de grafische vormgeving en de humoristische illustraties.’’ 

De pedagoge deed haar eigen techniekvaardigheden op bij grote operasterren zoals Glenville Hargreaves, Cristina Deutekom en Joan Sutherland. Conolly deed veel ervaring op bij onder andere de Reisopera, in De Doelen, het Buxton Festival in de Royal Albert Hall en het Westlands Mannenkoor. Bovendien maakte de nog steeds veel gevraagde sopraan soliste verschillende cd’s met pianiste Hetty Sponselee en Dutz Studio. Al op jonge leeftijd besloot Conolly dat ze haar vaardigheden en ruime ervaringen met andere wilde delen en begon ze met lesgeven. Momenteel heeft ze haar eigen Zangacademie in Hoeven. Omdat iedereen belangeloos aan dit boekje meewerkte, kan het boekje door de KCZB tegen slechts een kostendekkend bedrag worden aangeboden.’’ Conolly vertelt dat middels een bijhorende video eenvoudige oefeningen kunnen worden gevolgd. Zangtechniek in een notendop is een uitgave van KCZB en is verkrijgbaar via https://www.kczb.nl.

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/halderberge&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief