Afbeelding

BC Ambiance komt met Klavertje Pils

Door: Vera de Geus Algemeen

HOEVEN - De 11e van de 11e was op vele plekken anders als anders , maar ook zeker op het brouw in Hoeven dit jaar bij B.C. Ambiance. “Er is al genoeg narigheid in deze bijzondere tijd dus vandaar dat we op zoek waren naar iets leuks!” zo laten de bouwers weten. 

“Bouwclub Ambiance heeft tijdens het bouwen van de wagen voor 2022 iets lekkers gebrouwen en pakt dit jaar ludiek uit met eigen biertjes voor het komend carnaval. In samenwerking met Brouwerij ’t Meuleneind hebben we iets bijzonders gebrouwen wat echt speciaal is en super aanslaat bij onze nieuwe creatie voor de optocht en carnaval voor 2022”, zeggen ze. 

“Het was donderdag de 11e van de 11e een bijzonder bouwavond met toch wel de nodige gezonde spanning, want Prins Tommes met zijn protocol waren uitgenodigd om iets te komen onthullen bij BC Ambiance. Het voltallige protocol werd in het donker buiten ontvangen en meegenomen naar binnen naar de nishut de bouwloods. Toen de deur van de nishut open ging werd het protocol naar binnen geleid doormiddel van rook, groene spotlights en muziek.

Eenmaal op het podium terecht gekomen begon het spektakel! Vanuit de Ambierance pub (in aanbouw) kwamen er twee Ambiance stamgasten (Bas en Jorg) aanlopen met een bijzonder zware kist. De muziek, rook en spotlights werden opgezweept en daar ging het deksel open dankzij de prins en de prinses (het leek wel een sprookje) En daar waren ze dan de eerste Ambiance biertjes…..”Het blonde goud en Klavertje Pils’ Prins Tommes, prinses Lotte, boer Waldie, pliessie Mo en nar Peerke waren nie t’ouwe en proefden als eerste de nieuwe Peejenlandse versnapering! Na de goedkeuring schonk prinses Lotte het blonde goud uit de fles en gaf prins Tommes een rondje klavertje pils weg en werd er geproost op de gezondheid en op een mooie en leutige carnaval!” 

Mocht men nu lekkere dorst hebben gekregen? Dan kan vanaf nu “het blonde goud” en “klavertje pils” al online besteld worden via: bouwclubambiance@gmail.com



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief