Afbeelding

Halderbergse afvalhelden inspireren andere inwoners!

Door: Vera de Geus Algemeen

HALDERBERGE - Afgelopen september lanceerde Halderberge de campagne “Daarom haal ik uit afval wat er in zit” met eigen inwoners als afvalhelden. Zij staan centraal in de campagne met hun eigen verhaal over het scheiden van afval. De campagne loopt nog tot eind december dit jaar.

Wethouder Hans Wierikx: “We hebben inwoners gevraagd of ze mee wilden doen aan de campagne. Daar kregen we bijzondere en leuke reacties op. Uiteindelijk zijn 10 inwoners als afvalheld gefotografeerd door kunstenaar Adrian Sommeling die hen op bijzondere wijze heeft neergezet op mooie plekken uit onze gemeente. Er is ook een gezamenlijke foto van alle afvalhelden gemaakt die tot het einde van het jaar in de hal van het gemeentehuis is te bewonderen. Ik hoop dat deze 10 afvalhelden onze inwoners inspireren om iets extra’s te doen bij het scheiden van afval. Zo dragen we allemaal onze eigen steentje bij.”

Winactie

Nu kunnen alle inwoners van Halderberge laten zien dat ook zij afvalhelden zijn door mee te doen aan de actie die aan deze campagne hangt. Als inwoners in de periode tussen 24 november en 5 december één van de posters uit de middenkatern van de Halderbergse Bode goed zichtbaar voor hun raam hangen, maken ze kans op een leuke goodiebag. 

Motie raad

De campagne is ontstaan door een motie van de gemeenteraad die geld beschikbaar stelde om meer te communiceren over het scheiden van afval en daarmee het aantal kilo’s restafval terug te brengen. Uit de eerste resultaten van de campagne blijkt dat bijna 300 mensen naar de speciale pagina over de campagne op www.halderberge.nl/afvalcampagne zijn gesurft. Begin volgend jaar kunnen we bekijken of de campagne ook resultaat heeft gehad voor het scheiden van afval.

_____________________________________________________________



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief