Foto: Familie van den Bos

Halderbergse jeugd wil werken!

Daan van den Bos woont in het buitengebied van Oud Gastel nabij Oudenbosch en Zegge. Voor deze 16-jarige scholier van het Markland College in Oudenbosch is naast het zorgdragen voor een gedegen opleiding, werken en daarmee tevens geld verdienen de normaalste zaak van de wereld.  


Bij het Markland College volgt Daan kader 4: bouw, wonen en interieur. “De bijbaantjes die ik heb zijn voornamelijk klusjes doen in de bouw en helpen bij verschillende boeren, zoals bijvoorbeeld allerlei tractorwerkzaamheden. Wekelijks werk ik zeker wel ongeveer 23 uur. Ik vind het erg leuk om te doen, verdien er een aardig centje mee en wil er later mijn beroep van maken. Het liefst wil ik dan een eigen bouwbedrijf. Mijn kleding ligt al bedrukt en al klaar in de kast”. Over het geld wat Daan ermee verdient is bij wel te spreken. “Hoewel het altijd meer kan, ben ik er best wel tevreden mee ja.” Naast school en werk neemt Daan graag deel aan KPJ-activiteiten en gaat hij graag wat drinken met zijn vrienden. Deze activiteiten, bezigheden en zijn bijbaantjes gaan wat Daan betreft zeker niet ten koste van zijn schoolprestaties. “Nee hoor, ik heb goede cijfers.” Een voorval tijdens het storten van een vloer is het leukste wat Daan tijdens zijn werk meegemaakt heeft. “Een hond sprong daarna in de vers gestorte beton rond,” lacht hij. Hoewel Daan al behoorlijk veel bijwerkt kan hij best nog wel enkele klusjes erbij hebben. “Meer werk is altijd welkom!”, zegt hij tot slot zeer stellig.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief