Afbeelding
Foto: Johan Wagenmakers

Nicky Buurstee: ‘Soms werk ik samen met mijn moeder, maar dat is geen enkel probleem.’

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

Nicky Buurstee (15) zit in Havo 4 van het Markland College in Oudenbosch en wil later graag programmeur worden. Als bijbaantje werkt hij zo’n vijf uur per week, voornamelijk in het weekend, bij café Onder de Toren in Oud Gastel.

“Ze hadden vorig jaar iemand nodig voor de ijskraam, daarna ben ik als afwashulp gebleven. Dat doe ik nog steeds, maar ondertussen mag ik ook al niet-alcoholische dranken serveren,” vertelt hij. Zijn bijbaantje gaat zeker niet ten koste van het huiswerk. “We werken volgens een rooster. Zo ben ik deze zaterdag ingedeeld van 12 tot 5 uur en heb mijn huiswerk al gemaakt. Met dit baantje verdien ik genoeg hoor. Ik heb niet meer nodig.” 

Nicky vindt de werksfeer heel leuk. “De klanten zijn vriendelijk en mijn collega’s ook. Het leukste vond ik dat ik heb mogen meehelpen aan het personeelsfeest. Zo hebben we een quiz, barbecue en nog een spel gehouden.” Naast school, huiswerk en bijbaantje heeft Nicky nog tijd over om zich bezig te houden met filmen, programmeren en suppen. “Reizen en Formule 1 kijken vind ik ook leuk.” Zijn moeder werkt ook in hetzelfde café en soms hebben ze dezelfde werktijden. “Dat ik dan samen met haar moet werken is geen enkel probleem.” Hoewel hij het werken in de horeca leuk vindt, wil hij daar later toch niet zijn beroep van gaan maken. “Programmeren trekt mij meer aan, maar wellicht blijf ik het, als mijn studie aan de Avans Hogeschool dat toelaat, het er wel bij doen. Straks als ik 18 jaar ben achter de bar en bier tappen is ook leuk.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief