Op donderdag kun je kipspecialiteiten blijven kopen in Hoeven!
Op donderdag kun je kipspecialiteiten blijven kopen in Hoeven! Foto: Gemeente Halderberge

Avondmarkt in Hoeven blijkt niet levensvatbaar

Door: Vera de Geus Algemeen

HOEVEN - Aan het einde van het jaar het haar eindigt de avondmarkt op donderdag in Hoeven. Deze zomer startte de proef, maar vanwege wisselende opkomst van standhouders en tegenvallende inkomsten voor de marktkooplieden wordt de proef niet voortgezet. Wethouder Thomas Melisse is van mening dat de avondmarkt Hoeven en omstreken toch veel gebracht heeft: “We hebben het aantal standplaatshouders dat in Hoeven wil staan uit kunnen breiden en ook de tijd waarop ze mogen staan op de locatie tegenover de ingang van Albert Heijn verlengd tot 19.00 uur.”

Wethouder Thomas Melisse: “Proefprojecten zijn er om zaken uit te proberen. We merkten dat de avondmarkt in Hoeven veel positieve reacties kreeg van bezoekers. Maar dat is niet genoeg. Van de marktkooplieden kregen we te horen dat ze weinig omzet hadden op de markt. Verder zijn er gaandeweg wat marktkooplieden moeten afhaken. Deze kooplieden vertegenwoordigden erg succesvolle branches. Anderen waren niet altijd consequent aanwezig. We moeten aan het einde van de proefperiode dan ook concluderen dat we niet verder gaan met de middag- en avondmarkt in Hoeven”.”

“Toch hebben we er veel van geleerd. Deze lessen nemen we mee in een nieuwe pilot voor het standplaatsbeleid wat we nu aan het opstellen zijn. Vanaf 2022 is op de kop van de St. Jansstraat in Hoeven op donderdag de Kippenboer te vinden en op zondag het Olijventuintje. Deze kramen stonden eerder op de avondmarkt. Daarmee krijgt Hoeven een aanzienlijke lijst aan standplaatsen. Maandag de kaasboer, dinsdag groente- en fruit, woensdag Vietnamese specialiteiten, donderdag kip en vis, vrijdag en zaterdag vis en zondag het Olijventuintje. In onze nieuwe pilot voor het standplaatsenbeleid kijken we verder naar meer mogelijkheden, zoals verruiming van de eindtijd naar 19.00 uur in plaats van 17.00 uur. Zo kunnen overdag werkende inwoners ook na hun werk terecht bij een kraam die op de standplaats staat.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief