Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

Mes, softdrugs en illegaal vuurwerk aangetroffen bij diverse controles van politie en handhaving

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

OUDENBOSCH - De politie heeft vrijdag samen met handhavers, een speurhondengeleider en medewerkers van bureau HALT op verschillende plekken in Roosendaal, Rucphen, Moerdijk en Oudenbosch controles gehouden. Er werden onder andere een mes, softdrugs en vuurwerk aangetroffen. 

In het kader van jeugd en veiligheid in en rondom scholen hield de politie met hun samenwerkingspartners op verschillende plekken in Roosendaal, Ruchpen, Moerdijk en Oudenbosch controles. De actiedag startte met kluiscontroles op verschillende scholen. Op zeven scholen werden in totaal meer dan tweeduizend kluisjes gecontroleerd. De controles vonden plaats met medeweten en goedvinden van de scholen. Op twee scholen werden een drugsspeurhond en een explosievenspeurhond ingezet. Deze viervoeters, in dit geval geen politiehonden, zijn speciaal getraind om drugs en/of bijvoorbeeld vuurwerk te vinden met hun neus. In een van de onderzochte kluisjes werd een verboden mes aangetroffen en in een ander kluisje een kleine hoeveelheid softdrugs. Deze goederen zijn in beslag genomen door de politie. Deze zaken worden door de jeugdagenten en HALT op een later moment opgepakt. 

Ook reageerden de politie en handhaving op binnengekomen meldingen van Meld Misdaad Anoniem. In deze tijd wordt er regelmatig gemeld dat er op een bepaalde plaats illegaal vuurwerk aanwezig is. Daarom werden er meerdere addressen in het werkgebied gecontroleerd. Bij een woning in Wouw werd, naar aanleiding van zo’n anonieme melding, 7,5 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. Daarnaast controleerden de politie en handhaving nog diverse auto’s. Bij een personenauto sloeg de speurhond aan en kregen agenten het vermoeden dat er zich een verborgen ruimte in het voertuig bevond. Dit voertuig is in beslag genomen door de politie om er verder onderzoek aan te doen. Ook werden drugsresten en drugsgerelateerde producten in auto’s aangetroffen. In deze gevallen net te weinig om echt in te grijpen, maar alle opgedane informatie wordt vastgelegd door de, in totaal, 21 controleurs.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief