Afbeelding
Foto: Johan Wagenmakers

Zij waren met kerst (weer) thuis: Remco van den Heuvel

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

Voor het Ministerie van Eten en Drinken in Oud Gastel wordt het de vijfde kerst. Vorig jaar was het alleen afhalen. Dit jaar waren de plannen van eigenaar Remco van den Heuvel om op eerste en tweede kerstdag open te zijn, maar de lockdown zette daar een streep door. 

“Vanaf de vervroegde sluiting van de horeca om vijf uur is ons restaurant al gesloten,” laat Remco weten. “We zijn een beetje murw geslagen en hebben een bepaalde formule die met de huidige openingstijden niet kan. We kunnen niet meer onderscheidend zijn. Deze crisis vraagt crisis-management, waarbij het gevoel uitgeschakeld moet worden. Daardoor kunnen we niet creatief zijn. Dat brengt ons even niets. Naast dat het mijn werk is, ben ik 22 jaar geleden horeca-man geworden omdat ik dat leuk vind. We zitten echter in een aflopende markt waarbij er naast een personeels- ook een grondstoffenprobleem is. Het is beperkter en kent een langere doorlooptijd. Dat maakt het er allemaal niet eenvoudiger op.” Het Ministerie was al ver voor de strengere maatregelen op kerstavond en eerste en tweede kerstdag volgeboekt. “Om deze gasten ten dienst te zijn zouden we met kerst wel open zijn geweest voor een kerstdiner in een ‘dunch-vorm’ Met minder gasten, een volledig menu, vanaf half een tot vijf uur met een Brabants halfuurtje erbij. Nu doen we helemaal niets, ook geen afhalen. Ons concept is een leuke avond en gastvrijheid, dat kun je niet in een doosje stoppen. We blijven dicht tot de maatregelen beter worden. Pas als we de gasten weer optimaal kunnen verwennen gaan we open.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief