Wethouder Jan Mollen gaf al eerder aan te stoppen.
Wethouder Jan Mollen gaf al eerder aan te stoppen. Foto: ARCHIEFFOTO

Vernieuwing van fractie Lokaal Halderberge

Algemeen

OUDENBOSCH - Lokaal Halderberge heeft een kieslijstcommissie ingesteld, bestaande uit drie ervaren leden die zelf geen belang hebben bij een verkiesbare plaats op de kandidatenlijst voor GRV ’22.

In overleg met het bestuur is besloten dat een aantal nieuwe gezichten in de fractie van Lokaal Halderberge (alsmede in de gemeenteraad als geheel) gewenst is. Lokaal Halderberge is in 2014 ontstaan uit drie lokale politieke partijen. Sindsdien is er vrij weinig doorstroming in de fractie geweest. Lokaal Halderberge heeft bovendien in het Huishoudelijk Reglement vastgelegd dat een raadslid maximaal 4 termijnen lid mag zijn van de gemeenteraad. Na vier termijnen wordt dat betreffende raadslid niet meer op een verkiesbare plaats gezet op de kandidatenlijst. Eventueel kan het bestuur hiervan dispensatie bieden. Gelet op het beleid dat vernieuwing van de fractie gewenst is en de genoemde reglementering heeft de kieslijstcommissie aan het bestuur een kieslijst geadviseerd die ter besluitvorming aan de Algemene Ledenvergadering zal worden voorgelegd. Zonder nu al vooruit te lopen op de hele kandidatenlijst van Lokaal Halderberge kan al wel meegedeeld worden dat de volgende zittende raadsleden hebben aangegeven een verkiesbare plaats niet meer te ambiëren of zelfs helemaal geen plaats op de kandidatenlijst. Dit staat overigens geheel los van het zeer gewaardeerde werk dat de fractieleden hebben verricht.

De volgende zittende raadsleden maken plaats voor nieuwe gezichten in de fractie van Lokaal Halderberge: Jurgen Pertijs; Toos Ossenblok; Thijs Graste; Bert Suijkerbuijk.

Zittend wethouder Jan Mollen heeft al eerder aangegeven niet als wethouder of raadslid te willen terugkeren na de verkiezingen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief