Afbeelding
Foto: Shutterstock

De workshop Levensboek schrijven start in Oudenbosch

algemeen

OUDENBOSCH - Ik herinner mij … Iedere persoon is bijzonder en elk verhaal uniek. Ook het levensverhaal van een dierbare waar je op dit moment misschien mantelzorger voor bent. Wat is er nog mooier dan op dit moment het leven van die persoon in kaart te brengen?

Een levensboek maken is een goede gelegenheid om terug te blikken op het leven met zowel de gelukkige als de droevige momenten. Een levensboek is een boek over belangrijke gebeurtenissen, afgewisseld met het alledaagse. Zo gaan de verhalen in ieder geval niet verloren. Een levensboek is bijzonder voor iedereen die deze persoon kent, mantelzorgers, kinderen of kleinkinderen en een handig hulpmiddel voor verzorgers om de juiste zorg te kunnen bieden.

Met een paar simpele tips tijdens de workshops kun je al beginnen met het maken van een levensboek. Alleen of samen met anderen die enthousiast zijn over dit plan. Schrijfervaring is beslist niet nodig! De workshop is bestemd voor mantelzorgers (van mensen met dementie).

De Bibliotheek West-Brabant begeleidt deze workshop samen met schrijfster en docent Rianne Acda. De workshop bestaat uit 4 tweewekelijkse bijeenkomsten. De workshop is gratis, aanmelding is noodzakelijk. Je krijgt materialen en een handreiking, waarmee je vervolgens zelf aan de slag gaat.

De workshop gaat, als de maatregelen dat toelaten, op donderdag 27 januari van start en bestaat uit 4 bijeenkomsten om de week in de bibliotheek in Oudenbosch. Donderdag 27 januari, 10 februari, 24 februari en 10 maart van 14.00-15.30 uur.

Aanmelden kan op de website van de bibliotheek. Kijk bij diensten, geheugenhuis voor de informatie, scan de QR code of kom langs in de bibliotheek Oudenbosch.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief