Scouting Hoeven.
Scouting Hoeven. Foto: Collectie Scouting Hoeven

Scouting Maria Goretti Hoeven viert haar 60 jarig jubileum

algemeen

HOEVEN - Scouting Maria Goretti Hoeven viert haar 60 jarig jubileumHOEVEN - Scouting Maria Goretti is in 1961 opgericht en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een vereniging, die het scoutingspel, activiteiten en opkomsten voor kinderen en jong volwassenen in iedere leeftijdscategorie aanbied. Een groep waar Hoeven trots op mag zijn. En veel kinderen en volwassenen hebben leuke herinneringen aan hun scoutingtijd bij Maria Goretti Hoeven.

Dubbel jubileum

In 2021 bestond deze vereniging dus 60 jaar. Dit feestje is vorig jaar helaas in het water gevallen door de corona pandemie. Ook dit jaar blijkt het vieren van een jubileumjaar hierdoor beperkt, maar Scouting Hoeven kan en wilt het feestjaar niet blijven uitstellen. Een jubileum van 60 jaar is echt wel een mijlpaal om bij stil te staan! En mijlpalen zijn er om slingers aan op te hangen. Natuurlijk wordt er gedurende dit jaar rekening gehouden met de maatregelen die er op dat moment zijn. Maar een feest gaat het worden, fysiek of online. En het is dubbel feest, want het huidige scoutinggebouw bestaat ook nog eens 25 jaar!

Activiteiten

Gedurende dit jaar organiseert Scouting Hoeven diverse extra jubileumactiviteiten (ook voor niet-leden) en geeft ze de jaarlijkse activiteiten een jubileum-tintje. Middels diverse kanalen wordt iedereen op de hoogte gehouden welke activiteiten dit zullen zijn. Bovendien zal er een nieuw jubileumboek geschreven worden en een verslag van het jubileumjaar.

Op de social media kanalen van Scouting Hoeven wordt er gedurende dit jaar elke week een historische post geplaatst, zodat de geschiedenis van Scouting Hoeven goed zichtbaar zal zijn.

Houd dus de Halderbergse Bode en Facebook- en Instagram pagina van Scouting Maria Goretti Hoeven in de gaten voor alle leuke jubileumactiviteiten en weetjes.

Oproep voor beeldmateriaal

Scouting Hoeven is op zoek naar foto’s en filmpjes over Scouting Hoeven! Omdat het Honk van Scouting Hoeven (in de Opperstraat) 25 jaar bestaat, zijn ze met name op zoek naar foto’s of ander beeldmateriaal van de opening van dit gebouw op 3 oktober 1996. Ook foto’s van de voormalige oude “Blokhut” in de Kloosterstraat, of andere leuke herinneringen zijn natuurlijk welkom. Mocht iemand iets hebben en willen delen, neem dan even contact op met Patricia van der Sloot – van Kuijk via pr@scoutinghoeven.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief