Afbeelding

Scheids Peter de Vos: ‘’Ik heb veel respect voor die mensen die helpen om de wedstrijden tot een goed einde te brengen’’

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

Peter de Vos (57) uit Oud Gastel is zes seizoenen KNVB-scheidsrechter geweest en mocht tot en met de eerste klasse fluiten. Net voor de corona-crisis heeft hij besloten om, wegens andere bezigheden, alleen nog maar als clubscheidsrechter bij SC Gastel verder te gaan.

“Tot mijn 32e jaar heb ik zelf gevoetbald en door een samenloop van omstandigheden ben ik gaan fluiten,” vertelt hij. “Mijn zoon Koen voetbalde destijds bij de kring KNVB en ze zochten een goedwillende vader om de wedstrijd te leiden. Na afloop vroegen ze waarom ik niet ging fluiten.” De jeugd en de onderste regionen trokken hem niet zo, dus is hij direct de senioren gaan fluiten. “Met de jeugd is het moeilijker communiceren en de ouders langs de lijn die allemaal denken dat hun kind de nieuwe Messi is.” Een wedstrijd onder leiding van Peter is nooit geëscaleerd. “Ik was zelf conditioneel sterk, stond altijd vlak bij de situatie en heb zelf gespeeld waardoor je beter begrijpt wat er leeft bij de spelers. Naast de spelregels hanteerde ik ‘regel 99’: pas je gezonde verstand toe. In al die jaren heb ik een keer in het Tilburgse een wedstrijd gehad waar ik wel 8 gele kaarten heb gegeven, waar ik normaal er slechts 1 per wedstrijd gaf. Hoewel ik binnen de KNVB best wel moeilijke wedstrijden kreeg, heb ik er veel plezier aan beleefd.” Nu fluit Peter nog voor SC Gastel als het hem zelf uitkomt en om de club te helpen. “Binnen SC Gastel heb ik veel respect voor die mensen die helpen om de wedstrijden tot een goed einde te brengen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief