Afbeelding

Halderbergse horeca en winkels mogen zaterdag open: ‘Ruimte voor protestactie’

Door: Remko Vermunt Algemeen

HALDERBERGE - Tal van horecazaken en winkels in de gemeente Halderberge, maar ook elders in het land, openen zaterdag hun deuren. Dat doen zij ook als er vrijdagavond tijdens de persconferentie geen versoepelingen worden aangekondigd. De ondernemers willen met deze protestactie begrip vragen voor de moeilijke situatie waarin zij verkeren. Ook in Halderberge zijn deze signalen binnen gekomen. 

Loco-burgemeester Thomas Melisse: ”Wij volgen hierin dezelfde lijn als de gemeenten in district de Markiezaten en zien morgen als een actiedag. Wij begrijpen de moeilijke situatie waarin ondernemers zitten. Wij staan dan ook achter onze lokale ondernemers en daarom is ook in Halderberge morgen éénmalig ruimte voor hen om uit protest open te gaan.”

Volgens Melisse geeft de gemeente de ondernemers die ruimte als hart onder de riem. “We roepen ondernemers wel op om alles binnen de maatregelen te organiseren en te zorgen dat er geen excessen ontstaan. Het is bijvoorbeeld de bedoeling dat om 20:00 uur alles weer dicht gaat. Wij hopen dat het kabinet vanavond perspectief biedt aan horeca en aan zal geven vanaf wanneer zij weer open kunnen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief