In 2018 werd de samenwerking met de Kringloper een feit.
In 2018 werd de samenwerking met de Kringloper een feit.

Kledingbeurs en fietswerkplaats gaan door dankzij subsidie

Door: Vera de Geus Algemeen

OUDENBOSCH - Stichting Werk Voorop blijft bestaan. De gemeente verlengt de samenwerking met De Kringloper die 65.000 euro per jaar krijgt om de kledingbank en de renovatie van fietsen en IT-apparaten draaiende te houden. Hier werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en minima kunnen hier goedkoop kleding, fietsen en bijvoorbeeld een laptop kopen.

Wethouder Thomas Melisse geeft aan dat de kledingbeurs, de fietsreparatiewerkplaats en de reparatie van IT-apparaten een goot succes is. “Drievoudig eigenlijk. Het is een mooie manier om mensen op weg te helpen naar een baan, minima kunnen er terecht voor spullen die ze echt nodig hebben, bijvoorbeeld een laptop of een fiets om naar de middelbare school te gaan en daarnaast hebben we hiermee twee langdurig leegstaande panden een mooie invulling gegeven.”

Om te voorkomen dat er een einde komt aan het werk van de stichting dat in Halderberge als ontzettend waardevol wordt beschouwd, heeft de gemeente Halderberge in 2018 besloten de koppeling te zoeken met de Kringloper. Een vruchtbare insteek, blijkt nog steeds. De kledingbeurs en de fietsreparatie/it-apparaten werden daarmee veilig gesteld.

Werk Voorop had eerder de taak om een en ander in goede banen te leiden, maar dat hield enkele jaren geleden op te bestaan. Een ander belangrijk onderdeel was de kledingbeurs waar minima gratis kleding uit mogen zoeken en de fietsreparatie waar mensen met een laag inkomen fietsen tegen een minimaal bedrag kunnen laten repareren. Ook worden er fietsen tegen een symbolisch bedrag verkocht. Hetzelfde geldt voor apparaten als computers en laptops. 

De gemeente Halderberge is van mening dat de samenwerking met de Kringloper haar nut en noodzaak gewezen toen deze in het gat sprong dat Werk Voorop achter liet. Om die reden wordt de subisierelatie voortgezet en krijgt de Kringloper 65.000 euro per jaar om een en ander te organiseren. “Wat onze betreft wordt dit omgezet in een langdurige relatie”, zo besluit Melisse. [n] 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief