Foto: Shutterstock

Ook dit jaar geen abonnementen voor ‘Bosbad’

HOEVEN - Ook voor het zwemseizoen van 2022 kunnen inwoners van de gemeente Halderberge geen abonnement nemen op Splesj, in de volksmond nog steeds Bosbad Hoeven. Molecaten nam vorige zomer dit besluit waarop de gemeente Halderberge de directie op het hart drukte, de uitgifte van abonnementen voor inwoners, terug te laten keren. Tevergeefs blijkt nu. Dit tot grote teleurstelling van wethouder Thomas Melisse die intensieve gesprekken heeft gevoerd met Molecaten: “Wij vinden het jammer dat Molecaten de keuze maakt om ook dit seizoen geen abonnementen uit te geven en dat het ons niet gelukt is om hen te overtuigen om dit besluit terug te draaien.”


Wethouder Thomas Melisse heeft in een gesprek met de directie van Molecaten, eigenaar van waterpark Splesj, alles op alles gezet om ervoor te zorgen dat gezinnen uit Halderberge weer betaalbaar kunnen zwemmen. “Laten we voorop stellen dat wij niets te zeggen hebben over de bedrijfsvoering van Molecaten. Toch hoop ik te bereiken dat alle kinderen en jongeren uit Halderberge er net zoveel plezier kunnen beleven als dat ik dat vroeger deed.” Zo zei hij vorig jaar. De afspraak werd gemaakt dat er na het zwemseizoen van 2021 geëvalueerd zou worden.

Minder budget

Op 8 december heeft Melisse wederom aan tafel gezeten met Peter Ostaden. Gesproken is over de wens van de gemeente om bezoekers de komende jaren opnieuw de mogelijkheid te geven een abonnement te nemen. “In het gesprek is aangegeven dat om verschillende redenen voor 2022 niet gekozen wordt voor de uitgifte van abonnementen. Het beheersen van de bezoekersstromen, in combinatie met beperkingen die worden opgelegd vanwege Covid, het verhogen van de zwembeleving voor de gasten en minder vandalisme/schades op het park vormen hiervoor de belangrijkste redenen”, zo laat de gemeente Halderberge weten. Molecaten zegt wel aan te sluiten bij de Meedoen-regeling van het Werkplein Hart van West-Brabant om zodoende mensen met een minder budget de mogelijkheid te geven om via de regeling Splesj te bezoeken.

Eigen inwoners

Melisse geeft aan: “Wij vinden het jammer dat Molecaten de keuze maakt om ook dit seizoen geen abonnementen uit te geven en dat het ons niet gelukt is om hen te overtuigen om dit besluit terug te draaien. Voor veel inwoners van Halderberge en de omliggende dorpen is ‘het bosbad’ al jaren een begrip. Jaarlijks maken maar liefst 1600 inwoner gebruik hiervan. Als gemeente en raad hebben we meerdere besluiten genomen om te investeren in toerisme en recreatie. Dat doen we niet alleen voor toeristen, maar ook voor onze eigen inwoners. Helaas neemt door het besluit van Molecaten voor het tweede jaar op een rij de binding tussen het waterspeelpark en de eigen inwoners verder af, omdat de toegankelijkheid van het zwemplezier voor onze inwoners beperkt wordt. Dat vinden we erg jammer. We realiseren ons dat het keuzes van Molecaten zijn en dat we daar weinig invloed op hebben. Toch hebben we een goed gesprek gevoerd met hen. We gaan ervan uit dat de organisatie dat meeneemt in hun overwegingen voor het zwemseizoen van 2023, zodat het zwemmen bij Splesj voor onze inwoners toegankelijker wordt.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief