Afbeelding
Foto: Peter Braakmann

Grote optocht, Kwaok en Jeugdkwaok in Puitenol gaan definitief niet door

Door: Vera de Geus Algemeen

OUDENBOSCH - Nog ruim een maand en dan is het carnaval. Hoe dat er precies uit gaat zien is nog niet echt duidelijk. Welke activiteiten kunnen er wel of niet doorgaan? En wat zijn mogelijkheden als er versoepelingen plaatsvinden? Omdat de tijd begint te dringen heeft het bestuur van Stichting Oudenbossche Karnaval, in samenspraak met de organiserende commissies, over een aantal evenementen de knoop doorgehakt.


De grote optocht gaat niet door. Buiten het feit dat de bouwers van de grote wagens het publiek verdienen waar ze voor bouwen, hebben zij ook aangegeven niet op het gewenste niveau met hun wagen te zitten om dit jaar nog een optocht te rijden. Ook het feit dat het een publiek evenement is en de regelgeving hierover zeer onzeker is, draagt bij aan deze beslissing.

Kwaok en Jeugdkwaok
Ook de Kwaok en de Jeugdkwaok gaan niet door. Gezien het feit dat er nog veel onduidelijk is over de volledige opening van de horeca en theaters, is het bijna onmogelijk voor de organisatie en de deelnemers om de acts goed voor te bereiden op deze korte termijn.

Gelukkig is er enthousiasme genoeg van de carnavalsvierders in het Puitenol om er een mooi carnavalsfeest van te maken. Voor de jeugd zijn er al verschillende activiteiten in de maak en ook de versierde huizenroute wordt herhaald na het succes van vorig jaar. Het Puitenolleke is bijna klaar en valt straks weer bij iedereen op de mat. Natuurlijk zijn veel activiteiten afhankelijk van mogelijke versoepelingen zoals de opening van de horeca en cultuursector. En daarnaast ook van de wil van de commissies, carnavalsverenigingen en de horeca om activiteiten te organiseren tijdens het carnavalsweekend. De S.O.K. is graag de verbindende partij om carnavalsactiviteiten mede mogelijk te maken. Ook al is het kort dag, samen met elkaar gaan we de slingers ophangen waar prins Geert het vaak over heeft.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief