Lions President Rene Berk overhandigt ruim 600.000 punten aan Tom Herber van de Voedselbank
Lions President Rene Berk overhandigt ruim 600.000 punten aan Tom Herber van de Voedselbank Foto: Lions Halderberge

Lions scoren dubbel aantal pakken koffie voor Voedselbank

Sport en vereniging

HALDERBERGE - Zoals vorig jaar heeft de Lionsclub Halderberge in de gemeente een inzamelactie georganiseerd voor Douwe Egberts-waardepunten voor de plaatselijke voedselbank.

De Halderbergse serviceclub stimuleert inwoners om hun Douwe Egberts waardepunten te doneren voor de plaatselijke voedselbank, zodat ze kunnen worden ingewisseld voor pakken koffie.
Afgelopen weken konden de punten worden ingeleverd bij diverse winkels, zorgcentra en supermarkten in Hoeven, Oudenbosch, Bosschenhoofd, Stampersgat en Oud Gastel.
Grote dank aan iedereen waar een inzameldoos kon worden geplaatst en ook veel dank aan iedereen die zo enthousiast heeft meegewerkt aan deze actie en de spaarpunten heeft ingeleverd.
Koffie is een zeldzaam product voor voedselbanken. Doordat het relatief duur is en een lange houdbaarheid heeft, wordt het vrijwel nooit aan de voedselbanken aangeboden. Waren het er vorig jaar zo’n 600 pakken koffie, dit jaar ruim 1200 pakken koffie.
Een fantastisch resultaat waar wij met ons allen uit Halderberge heel trots op kunnen zijn. Chapeau voor iedereen die hieraan heeft bijgedragen.

De actie in Halderberge is een onderdeel van de landelijke actie van Lionsclubs in Nederland.
134 Lionsclubs in Nederland hebben waardepunten ingezameld en met succes.
Zo kunnen er een grote hoeveelheid waardepunten aangeboden worden bij Douwe Egberts en Douwe Egberts verhoogt de waarde van de punten met 20 procent.
Deze waarde wordt omgezet in pakken koffie die vervolgens worden gedoneerd aan Voedselbanken in Nederland.

Vorig jaar leverde de actie 204.000 pakken koffie op die kosteloos werden verdeeld en bezorgd bij de plaatselijke voedselbanken, zo ook in Halderberge.
Mocht u nog punten tegenkomen, geen nood, vanaf december kunt u ze weer bij ons inleveren.
Wij houden u op de hoogte via: www.lions.halderberge.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief