Ruud Wijnen ontvangt voorzittersmap van Herman Weggen.
Ruud Wijnen ontvangt voorzittersmap van Herman Weggen. Foto: Marjolein van der Plas

Voorzitter Muzikaèl geeft stokje door

algemeen

HOEVEN - Tijdens de algemene ledenvergadering van Muzikaèl op vrijdagavond 21 januari in dorpshuis “het Kompas” in Hoeven heeft Herman Weggen afscheid genomen van zijn rol als voorzitter van de vereniging. Herman heeft de afgelopen 4 jaar deze rol met veel passie vervuld.

Voor de leden was hij destijds een nieuw gezicht, maar dat veranderde snel. Op de eerste repetitie die hij bijwoonde wist hij al snel het ijs te breken door zelf te laten zien dat zingen voor hem ook niet vreemd was.
In de afgelopen jaren heeft Herman veel voor Muzikaèl betekend. Zo heeft hij bijvoorbeeld een nieuw optreden op de kaart gezet en een grote rol gespeeld bij het veranderen van de structuur binnen het koor. Daarnaast leidde hij vele prettige bestuursvergaderingen en deed Herman altijd mee als er leuke foto’s of filmpjes werden gemaakt voor de fans van Muzikaèl.
Herman sloot vrijdagavond zijn speech af zoals hij ook zijn eerste repetitie begon: hij zong ‘You raise me up’ en met het refrein deed het hele koor mee, wat een mooi kippenvelmoment opleverde en een passend afscheid. Herman kreeg een mooie bos bloemen en een boekje met allerlei leuke foto’s uit zijn jaren als voorzitter en dankwoorden van alle leden mee als aandenken.

Nieuwe voorzitter
De leden hebben Ruud Wijnen gekozen als nieuwe voorzitter. Ruud is vanaf het prille begin in 1992, toen het jongerenkoor overging in Muzikaèl, betrokken bij het koor. Naast zingend lid was hij destijds ook al voorzitter van de club. Na 3 jaar heeft hij toen het voorzitterschap overgedragen. In 1999 werd Ruud opnieuw bestuurslid. Hij vervulde toen de rol van penningmeester, waarbij hij ook verantwoordelijk werd voor de sponsoring en de vrienden van Muzikaèl. Het penningmeesterschap heeft hij tot en met 2008 aangehouden, waarnaast hij in 2006 en 2007 ook nog de rol van interim voorzitter vervulde. Ook na het neerleggen van zijn bestuursrol is Ruud altijd betrokken gebleven bij de sponsoring en de vrienden van Muzikaèl. In 2021 is Ruud gestopt als zingend lid van het koor, maar heeft hij aangegeven actief te willen blijven met de overige werkzaamheden die hij voor de vereniging uitvoert. Een aantal maanden geleden kwam de vraag vanuit het bestuur of Ruud de voorzitter wilde worden van de vereniging. Hij heeft toen besloten om zich beschikbaar te stellen voor de functie.

Muzikaèl bevindt zich in een spannende fase na 2 coronajaren. Vele repetities, maar ook vele optredens zijn in het water gevallen en dit heeft gevolgen gehad voor de vereniging. Ruud wil er graag met alle leden en bestuursleden vol tegenaan gaan om te zorgen dat er dit jaar weer een aantal mooie optredens weggezet kunnen worden met Muzikaèl!

Wilt u graag een keer een optreden van Muzikaèl bijwonen? Of lijkt het u leuk om zelf mee te zingen met een bruisend koor vol gezellige mensen?  Volg ons op facebook of houdt onze website www.muzikael.nl goed in de gaten voor komende optredens en open repetities!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief