Afbeelding
Foto:

Carnavalsactie ‘Slinger je mee 2.0’ gaat door het dak

Door: Vera de Geus Algemeen

 HOEVEN - Slinger je mee 2.0 blijkt schot in de roos, want inmiddels zijn al 1100 Peejen ‘geslingerd’. De actie is even simpel als groots: een soort kettingbrief van slingers. Prinses Lotte en Prins Tommes gaven slingers aan twee Peejen, en zij gaven weer slingers door aan twee anders carnavalsliefhebbers in Peejenland. En dat blijkt een daverend succes.

Op zondag ochtend opende Prinses Lotte haar ogen en ging het spreekwoordelijke lampje branden. Ze had een geweldig idee. ‘Carnaval moet blijven leven dus zullen we zelf de Slingers op moeten hangen’ riep ze hardop! Na een berichtje naar Prins Tommes werd het idee verder uitgewerkt en werd Slinger je mee 2.0 een doorgeef actie die vroeger bekend stond als een ketting brief.


Heel Peejenland ging massaal op pad om bij mensen waar zij een bijzonder carnavals moment mee hebben gehad de slingers op te hangen en natuurlijk een bakkie leut te drinken. Om vervolgens de slingers weer bij de volgende gezellige en bijzondere Peejen op te hangen. “Nu de 1100ste Peej geslingerd is zal het dus niet lang meer duren voordat heel Peejenland versierd is en dus helemaal klaar is voor het komend carnaval ‘Peejenland is dit jaar echt nie t’ouwe!’”, aldus Prinses Lotte en Prins Tommes.

Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief