Frank Roelen begeleidt alle betrokken partijen bij een scheiding naar een waardige oplossing.
Frank Roelen begeleidt alle betrokken partijen bij een scheiding naar een waardige oplossing. Foto: Els Rommers

Buro Pontifex biedt deskundige begeleiding voor, tijdens en na de scheiding

Door: Advertorial Bedrijvig Nieuws

HOEVEN – Bij een scheiding komt veel kijken, zowel juridisch, fiscaal als financieel. Ook emotioneel is het een bewogen periode. Vooral als er kinderen bij betrokken zijn. Frank Roelen van Buro Pontifex houdt al deze zaken tegen het licht. Hij informeert, begeleidt, regelt en brengt rust en overzicht voor, tijdens en na het traject met als doel: een waardige oplossing voor alle partijen.

DOOR ELS ROMMERS

Frank Roelen mag zich register mediator en financieel (echt)scheidingsadviseur noemen. Met zijn Buro Pontifex richt hij zich op het begeleiden van scheidingen van A tot Z. “Scheiden is een grote stap die vaak gepaard gaat met emoties. De betrokkenen zitten niet zelden in verschillende verwerkingsstadia, waardoor ze nauwelijks overzien welke beslissingen genomen moeten worden. Aan mij de taak om de rust te bewaren en hen deskundig te begeleiden. Zodat er een convenant komt waar iedereen vrede mee heeft”, zegt Frank samenvattend. “Als belangenbehartiger van alle betrokkenen noem ik mezelf daarom liever meervoudig partijdig in plaats van neutraal.”

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Buro Pontifex is gehuisvest in het karaktervolle conferentiecentrum Bovendonk, dat dezelfde rust en authenticiteit ademt als Frank zelf. Daar ontvangt hij stellen die besloten hebben te gaan scheiden of dat overwegen. Frank schetst globaal het traject dat hij samen met de betrokkenen bewandelt. “Eerst vindt er een vrijblijvend kennismakingsgesprek plaats. Ze moeten zich immers prettig bij mij voelen. Vervolgens worden alle financiële en fiscale gegevens verzameld. Hebben ze kinderen, dan wordt onder begeleiding het ouderschapsplan opgesteld. Wel gaan de ouders er in eerste instantie zelf mee aan de slag; zij zijn het immers die de beslissingen moeten gaan nemen. Is alles uitgewerkt, dan wordt het convenant opgesteld dat naar de rechtbank gaat.”

Bruggenbouwer tussen zakelijke en emotionele kant

Hoe lang het duurt voor de scheiding rond is, hangt van veel factoren af, ervaart Frank steeds weer. “Alle noodzakelijke afspraken en cijfers kunnen nog zo snel bekend zijn, alsnog heb je te maken met innerlijke processen. Lopen emoties hoog op, dan schep ik ademruimte door perspectief te schetsen. Dat doe ik vanuit respect en begrip voor beide partijen én in heldere bewoordingen. Ik ben niet iemand die om de hete brij draait. Zeker niet wanneer er kinderen mee gemoeid zijn. Als ex-geliefden kun je weliswaar van elkaar scheiden, maar je blijft collega-ouders. Voor een kind, maar ook voor de ouders zelf, is het van essentieel belang dat die relatie duurzaam, veilig en constructief is. Daar zetten we tijdens de begeleiding en nazorg dan ook vol op in. Zodat er rust komt en blijft…

Buro Pontifex, Hofstraat 8, 4741 AK Hoeven, info@buro-pontifex.nl, www.buro-pontifex.nl, 085-0657420



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief