Henrieke en Chantal zijn elke donderdag op de weekmarkt aanwezig.
Henrieke en Chantal zijn elke donderdag op de weekmarkt aanwezig. Foto: Johan Wagenmakers

Verse vis en visspecialiteiten haal je bij Vishandel Hage & Zn

Door: Redactie Bedrijvig Nieuws

HOEVEN - Sinds oktober 2017 heeft Vishandel Hage & Zn. een plaats op de weekmarkt in Hoeven. Tegenover supermarkt Albert Heijn verkopen Henrieke Hage (31) en haar collega Chantal elke donderdag tussen negen en een uur verse vis en visspecialiteiten. “Op mijn zestiende jaar ging ik al met mijn vader en moeder mee en een jaartje later had ik al een eigen kar,” vertelt een enthousiaste Henrieke.         

DOOR JOHAN WAGENMAKERS

“We zijn een familiebedrijf, hebben in totaal nu drie wagens en komen uit Strijen in de Hoeksche Waard,” gaat ze verder. “Mijn vader staat al een jaartje of honderd op de markt en sinds kort hebben mijn broer en schoonzus ook een wagen.” Via haar vader is ze vijf jaar geleden in Hoeven gekomen. “Mijn vader staat elke dinsdag in Oudenbosch en had informatie bij de gemeente ingewonnen.” Naast Hoeven heeft Henrieke nog standplaatsen in Zeeland en de Hoeksche Waard. “Vijf dagen per week vanaf dinsdag tot en met zaterdag sta ik op een markt. Hoewel mijn opa vroeger begonnen is met een winkel, hebben we nu alleen nog maar ambulante handel. Iedere dag staan we op een andere plaats en ontmoeten we andere mensen. Als het ergens niet bevalt kunnen we gemakkelijk opstappen.”

Vers
Naast de verkoop van twaalf soorten verse vis onderscheidt Vishandel Hage & Zn. zich door het aanbieden van vele vers gemaakte producten en kant en klare maaltijden. “Mijn moeder maakt alles zelf. Van diverse salades tot paella en van vissoep tot mie. Naar de goed gevulde vissoep van mijn moeder is veel vraag. Een klant maakte daarbij weleens de opmerking dat het een soep is waar niet zomaar een vis langsheen gezwommen heeft.” Uiteraard behoren gerookte vis en warme kibbeling ook tot het assortiment. “De kibbeling verkoopt het best oftewel ‘zwemt het hardst’, om in vaktermen te blijven,” lacht ze. “Dat lust namelijk vrijwel iedereen en zeker ook kinderen.”

Vaste plek
Hoewel Hoeven nog officieel een markt kent, is de kraam van Vishandel Hage & Zn. de enige die er staat. “Ja, in plaats van een markt is het meer een standplaats geworden. Voor onze handel maakt dat niet zoveel uit, we stonden toch meestal al alleen. Een vaste plek is belangrijker. In Hoeven hebben we al, mede door het opbreken van de straat, op verschillende plekken gestaan. Daar hebben we uiteraard wel last van gehad, maar sinds december vorig jaar staan we op deze plek. We hebben een goede aanloop en het loopt steeds beter. We kennen veel vaste klanten en mensen weten ons steeds beter te vinden. Bovendien hebben we in Mo we een heel actieve marktmeester, waar we veel aan te danken hebben.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief