Afbeelding
Foto: Johan Wagenmakers

Genieten van Carnaval: ‘Deze opsluiting deed echt wel iets met ons’

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

OUD GASTEL - De Carnavals Quarantaine Marathon die afgelopen dagen in ’t Vastelaovedzottelaand gehouden is, is een mega-succes geworden. Michiel Moerland, Bas Mol, Lars Leenaerts, Bert Mathijssen en Kevin van Vlimmeren lieten zich 111 uur in een studio opsluiten om geld voor het goede doel op te halen. Het idee is ontstaan omdat het er lang naar uitzag dat het leutfeest ook dit jaar niet door kon gaan.

“Ruim vier dagen doorbrengen in een studio, daar moet je toch wel een beetje een mafkeesje voor zijn,” lacht Michiel (37). Hoewel carnaval uiteindelijk toch gevierd kon worden, was hij blij dat de marathon ook doorgegaan is. “Zoveel dynamiek en reuring was fantastisch om mee te maken. Dag en nacht kwamen er mensen over de vloer. Ik voelde me super-energiek door de mensen om ons heen. Die hebben ons werkelijk gedragen.” Buiten het opgehaalde geld, het streefbedrag van 11111 euro werd ruimschoots overschreden, was de saamhorigheid van de vijf mannen onder elkaar en van het hele dorp een belangrijke factor. Heel veel support en ondersteuning hield de vijf mannen op de been. 

Een veiling, een muziekbingo, verkoop van mutsen, een flessenactie, koeken bakken en nog veel meer vaak ludieke acties werden er georganiseerd. Het niet roken en drinken is Michiel en de vier anderen goed afgegaan. “We hebben elkaar scherp gehouden. Als groep van vijf zijn we dit avontuur aangegaan. Hoewel we elkaar wel kenden, zijn we niet als vrienden daar gaan zitten. Ieder van ons had zijn eigen rol. Naast onze fysieke conditie was onze mentale gezondheid minstens zó belangrijk. Deze opsluiting deed echt wel iets met ons.” Een beweging-en voedingscoach was al die dagen aanwezig om te zorgen voor de conditie van het vijftal. “Wat minder eten was geen probleem, maar het eerste wat we na afloop gedaan hebben was met zijn vijven met een lekker koud biertje proosten.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief