Afbeelding
Foto: Johan Wagenmakers

Genieten van Carnaval: ‘Het is gewoon heel leuk om erbij te zijn’

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

STAMPERSGAT - Ilse Luijten-Laros (46) uit Meekrapdurp houdt wel van verkleden, dansen en gezelligheid, dus is carnaval voor haar daar bij uitstek het meest geschikte feest voor. “Altijd heb ik al carnaval gevierd. Heel veel in Stampersgat, maar ook wel in Roosendaal, Fijnaart en Dinteloord. Met carnaval kom je elk jaar opnieuw de mensen tegen die je kent.”

Haar man Arjan zit bij de Raad van Elf en haar dochter Amber is dansmarieke. “Als dames van de Meekrap volgen we ze wel, maar we trekken zeker ook ons eigen plan.” Zoals op woensdag voor carnaval op het Moederkusbal. “Dat werd dit jaar voor het eerst in de kantine van de Schutters gehouden. Dat heeft elk jaar een eigen thema wat op 11-11 bekendgemaakt wordt. Dit jaar was dat Winterse Sferen.” Buiten het weekend kon Ilse dit jaar het carnaval alleen maar in de avonduren vieren. “Ik had geen vrij genomen van mijn werk, omdat het er naar uit zag dat er heel veel nog niet kon. Dat was niet zo erg hoor, want ‘s avonds een man…,” lacht ze. 

“Vrijdagavond zijn we na de sleuteloverhandiging naar het Worstenbal in Dinteloord geweest. Dat doen we al vele jaren. Zaterdag hadden we overdag een sprookjestocht voor de kinderen, waar veel mensen aan mee hebben gedaan. Bij ons huis kon men bijvoorbeeld pijl en boog schieten, omdat ze op zoek waren naar de nieuwe Robin Hood. Hoewel het zondag geen optocht was, reden de jongens van ’t Botte Zooike toch met een wagen met harde muziek door het dorp.” 

Omdat Stampersgat geen horeca meer heeft werd carnaval op zondag, maandag en dinsdag in het Dorpshuis gevierd. “Omdat ik in het bestuur van het Dorpshuis zit heb ik zelf daar nog twee avonden achter de bar gestaan en alleen maar water gedronken. Dat gaf niks, want het is gewoon heel leuk om erbij te zijn.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief