Afbeelding
Foto: Gemeente Halderberge/Peter Braakmann

Carnaval officieel ten einde: Sleutels terug bij burgemeester Roks

Door: Remko Vermunt Algemeen

OUDENBOSCH - Vier prinsen en de nar van Meekrapdurp hebben woensdag de sleutels van hun dorpen teruggebracht naar burgemeester Bernd Roks. Onder het genot van haring en een borreltje werd het het nuttige met het aangename gecombineerd, want meteen werd het carnaval van de afgelopen dagen geëvalueerd. 

Een lange tijd bleef het onzeker of er dit jaar überhaupt carnaval gevierd kon worden. Slechts een paar weken voor daadwerkelijke aanvang, op dinsdag 15 februari, hakte het kabinet de knoop door. De 1,5 meter zou losgelaten worden, de openingstijden werden als vanouds en je hoefde binnen niet meer te zitten. Afgelopen vrijdag gingen die nieuwe coronaversoepelingen in en daarmee kreeg carnaval vrij spel voor jong en oud. 

Daardoor moesten de verschillende carnavalsverenigingen nog snel aan de bak, maar in elke dorp en in elke stad was het de afgelopen dagen feest. Van een Carnavals Quarantaine Marathon die afgelopen dagen in ’t Vastelaovedzottelaand gehouden is tot een ware optocht in Peejenland om Prinses Sam toch het echte Peejenlandse optochtgevoel te geven. Het werd één groot feest.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief