Afbeelding
Foto: Johan Wagenmakers

Hoeven Live wordt steeds professioneler

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

HOEVEN - Op zaterdag 25 juni wordt op het kerkplein vanaf 19:00 uur het muziekfestival Hoeven Live weer gehouden. Naast vele talentvolle bandjes uit de regio is Crazy Little Things, de beste Nederlandse coverband van Queen, de hoofdact. “Daarnaast organiseren wij een singer-songwriter wedstrijd, waarbij het winnende lied in een studio opgenomen mag worden,” vertelt mede-organisator Jort Schoemaker (32)

Samen met de broers Alex en Eric Oonincx en nieuwkomer Arjan de Wildt is Jort verantwoordelijk voor de organisatie van dit muzikale evenement. “Het is in 2012 gestart op initiatief van de eigenaar van de 7evende Hemel Patrick Vergouwen in samenwerking met Alex Oonincx. Zij hebben allebei passie voor muziek. In de beginjaren vond het tweemaal per jaar plaats. Na het sluiten van de ijssalon in 2019 hebben we er een non-profit stichting van gemaakt, zijn we verhuisd naar het kerkplein, en wordt het festival nog maar een keer per jaar gehouden.”

Goede mix

“Hoewel we dit jaar met Crazy Little Things voor het eerst een nationale band hebben, richten we ons met name op rock & pop op lokaal niveau. Met 25 aangemelde bandjes hadden we een recordaantal gegadigden. Alex heeft hieruit een goede mix geselecteerd en kijkt daarbij of meerdere stijlen aan bod komen en of ze uit meerdere kernen komen. Elke band krijgt ruim een half uur speeltijd. Op het kerkplein komen twee podia te staan.” De bandjes die dit jaar optreden zijn Back on Track (pop/rock) uit Oud Gastel, Borderline (alternatieve rock) uit Zundert, Catch! (Top 2000 pop/rock) uit Zevenbergen, S4U (met blazers) uit Hoeven/Stampersgat en B-ruder (jaren 80/90 rock) uit Etten-Leur.

Studio

Als extra houdt Hoeven Live dit jaar een beste singer-songwriter wedstrijd. “We willen iets terug doen voor al dat lokale talent. Tot 1 mei kan ieder bandje, duo of artiest een nummer insturen. Een vakjury gaat zich hierover beraden en door middel van stemming wordt het winnende lied gekozen en mag het dat nummer in de studio van Lars van Berkel opnemen.” Insturen kan door het sturen van een mail naar contest@hoevenlive.nl

Professionaliseren 

De organisatie is van plan om verder te gaan professionaliseren. “De editie van vorig jaar, gehouden in september tijdens de versoepelingen, was voor het eerst niet gratis en toch uitverkocht. Iedereen was mega-enthousiast en men was er ook wel aan toe. Telkens willen we de afgelopen editie overtreffen qua faciliteiten en entertainment. Alles nog wat netter, een nog positievere uitstraling en een nog mooier podium. We gaan nu voor 1000 man publiek. Jaarlijks het niveau verhogen kost erg veel tijd en energie, maar dat hebben we er graag voor over. Van de laatste edities heeft Joris Wijnen telkens een mooi aftermovie gemaakt en daarop zie je hoe je gegroeid bent. Veel mensen komen niet eens voor de muziek, maar zeker ook voor de gezelligheid. Deze gemeente staat zeker open voor het organiseren van grootschalige evenementen. Petje af voor de gemeente, zij denken absoluut met ons mee. Veel mensen willen ons helpen. We zijn letterlijk met een budget van nul begonnen, maar maken grote stappen. De verwachtingen worden hoger en die gaan we waarmaken ook,” zegt Jort tot slot stellig. 

De kaartverkoop is inmiddels gestart. 

Meer informatie is te vinden op:              www.hoevenlive.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief