Foto: Scouting Oudenbosch

Braderie verloopt vlotjes voor Scouting Oudenbosch

OUDENBOSCH – Op de allereerste dag van de maand kan Oudenbosch genieten van de zomerbraderie. Van eten, kleding en andere marktkraampjes, er is van alles te doen. Ook Scouting Oudenbosch kon het niet laten zich tijdens het dorpsevenement aanwezig te zijn.


Het is bekijks aan de haven van Oudenbosch. Dat er veel te doen zou zijn, was al bekend. Toch kijken bezoekers nog even vreemd op als ze de scouting zien overvaren. Met een zelf gebouwd vlot varen zij kinderen door de haven.

De vereniging staat al jaren verbonden met het dorp en kon deze dag niet zomaar voorbij laten gaan. “De braderie is een mooie gelegenheid om van ons te laten horen en zien omdat er altijd heel veel man op af komt. Vorig jaar zou eigenlijk ons 75-jarig jubileum zijn waarin we nog meer van ons wilden laten zien en horen echter kon dit door maatregelen niet doorgaan, helaas”, aldus Nigel Vlot, leiding bij de verkenners. Met twee jaar corona achter de kiezen kon de altijd aanwezige scouting zich niet altijd in het dorp laten zien. Het grootse jubileumjaar in 2020 werd in eerste instantie een jaar verschoven, maar ook het jaar erop vielen alle activiteiten in het water. 

Nieuwe leden
Dat de groep een vlot bouwt, heeft volgens Nigel niets met zijn achternaam te maken. Enkele weken terug deden ze dit met hun eigen leden. Toen kregen ze ook al bekijks en dat bracht de aanwezige mannen op ideeën. Wel moet Nigel lachen bij de toespeling op zijn naam. “Het is een goede promotie van onze vereniging. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe leden dus dit zijn, naast koningsdag en dodenherdenking, dé momenten om als vereniging gezien te worden. En hoe trek je de aandacht van mensen? Juist door iets bijzonders te maken zoals een vlot.”

Laaiend enthousiast
Een groepje dat met een houtje en een touwtje kinderen over het water brengt, het is een bijzonder gezicht. Volgens Nigel is de sfeer er goed op. “De sfeer is altijd gemoedelijk op braderieën, dat staat als een paal boven water. De zon schijnt niet echt maar dat mag de pret niet drukken.” De actie is bedoeld om de connectie met het dorp terug te krijgen en meer kinderen geïnteresseerd te krijgen in de vereniging. Volgens de vlottenbouwers lijkt de PR-stunt zijn vruchten af te werpen. “We krijgen alleen maar positieve reacties eigenlijk, kinderen zijn er laaiend enthousiast over om mee naar de overkant te mogen varen dus wie weet halen we er een aantal nieuwe leden aan over.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief