Foto: CHRISTIAN TRAETS

Zorgen over onrust in centrum Oudenbosch

OUDENBOSCH - De VVD wil dat er direct een plan van aanpak komt voor toenemende criminaliteit in het centrum van Oudenbosch. Volgens de partij zijn er de laatste tijd meer dan eens ongeregeldheden en daar zijn bewoners en ondernemers de dupe van. De partij wil dan ook dat dit snel de kop wordt ingedrukt. 


 ”We hebben de afgelopen weken van verschillende ondernemers in Oudenbosch vernomen dat zij of hun buren te maken hebben gekregen met onregelmatigheden. Dat varieert van winkeldiefstal, tot ingegooide ruiten, beschadigde inboedel en voor duizenden euro’s aan ontvreemde verkoopwaar. Met als klap op de vuurpijl een roofoverval op het casino. Naast de materiële schade gaat dit een ondernemer natuurlijk ook nog de nodige uren extra kosten aan het doen van een aangifte, het regelen met de verzekering, het repareren van eventuele schade, het doen van nieuwe inkopen en ga zo maar door”, zo zegt VVD’er Margo Bol in haar brief. 

“Kortom het prettige ondernemersklimaat komt in het geding in Oudenbosch. En dat niet alleen: Het is natuurlijk ook niemand ontgaan dat de inwoners al langere tijd klagen over de veiligheid in de kern Oudenbosch en dat het gevoel van veiligheid sterk is afgenomen en dan met name rondom de haven en in het centrum gedeelte. Wij zijn van mening dat we hier niet meer kunnen spreken over incidenten en dat er dus direct een plan van aanpak nodig is”, zegt Bol die van de gemeente cijfers wil van incidenten en aantal arrestaties. Ook pleit ze voor buurtpreventie in en rond centrum Oudenbosch en vindt ze permanent cameratoezicht het overwegen waard.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief