Optocht versierde fietsjes
Optocht versierde fietsjes (Foto: Oranjecomité Hoeven)

Oranjecomité Hoeven kijkt terig op schitterende Koningsdag

  algemeen

HOEVEN - Het Oranjecomité Hoeven kijkt vol tevredenheid terug op de viering van de zeer zonnige Koningsdag 2022. Er was sinds lange tijd weer als locatie gekozen voor het grasveld aan de Akkerlingen, midden in het dorp. Van veel kanten werd dit als erg positief ervaren. Dit was te merken aan de zeer grote opkomst van jonge en oude Hoevenaren, het was bomvol en zeer gezellig.


In de ochtend was de optocht met versierde fietsjes en andere voertuigen. Een kleurrijk spektakel van zo’n 125 deelnemers wat zo door Hoeven trok, als altijd begeleid door Muziekvereniging Sint Caecilia. De jury had het zwaar. Als winnaars werden uiteindelijk uitgeroepen Pip Evers en Olivia Bakkers, gevolgd door Davy en Tigo, Dente, Suze en als vijfde Vigo en Ziva. Wethouder Melisse reikte de prijzen uit.

In de middag begon een vrijmarkt met maar liefst 32 deelnemers. Zo te zien is er flink gehandeld. De kinderen begonnen met de spelletjesmiddag en de paardentram maakte weer zijn rondjes door Hoeven. Er waren ook hardloop- voetbal- en korfbalwedstrijden. Iedereen kond intussen genieten van ruim aanwezige hapjes en drankjes en van de gezellige muziek van DJ Marco Braspenning.

De oudere Hoevenaren die thuis waren gebleven konden genieten van een draaiorgel wat op enkele plaatsen in Hoeven speelde.

Uitslag voetbal: 1. Team Koters, 2. Team Dynamite, 3. Team 1, 4. B&A Boys en 5. The Oranje Queens.

Uitslagen hardlopen: 4-6 jaar: 1. Boaz Bliek, 2. Jesse vd Riet, 3. Mats Koning. 7/8 jaar: 1. Mathijs Watzeels, 2. Robin de Hoon, 3. Demian vd End. 9/10 jaar: 1. Tristan Hoen, 2. Fedde vd Lindeloof, 3. Dex Hulst. 11/12 jaar: 1. Evi vd Nobelen, 2. Sofie Claassen, 3. Yfke Puis.

Airfryer werpen

Rond 16.00 uur begon het airfryer werpen, zelfs Omroep Brabant kwam daar op af. Na een spannende strijd werd als winnaar uitgeroepen Juup Sonnemans, zeer kort gevolgd door Jean-Marie Frerichs. De hoofdprijs was uiteraard een echte frietpan.

Rond de klok van 5 startte de band Tot Dan met hun optredens, hier werd ook massaal van genoten en er werd menig dansje gedaan.

Moe maar zeer voldaan sloot het Oranjecomité Koningsdag 2022 rond de klok van 22.30 uur af. Volgend jaar wordt zeker weer teruggekeerd naar de Akkerlingen.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief