Samen aan de Bakgenomineerd voor Award

HALDERBERGE - De Samen aan de Bak campagne van de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Roosendaal, Woensdrecht en Saver is één van de twee genomineerden voor de Afvalfonds Verpakkingen Award. Behalve een juryprijs, wordt er ook een publieksprijs toegekend.


Het Afvalfonds Verpakkingen maakt op donderdag 9 juni de winnaar van de jury- en publieksprijs bekend. De vraag is welk initiatief het meest bijdraagt aan het verder verduurzamen van de samenleving.

Stemmen
Inwoners kunnen stemmen op de Samen aan de Bak campagne via deze link: Saver - Afvalfonds Verpakkingen Awards - Afvalfonds Verpakkingen Awards 2022.

Samen aan de Bak
De gezamenlijke campagne Samen aan de Bak startte in 2018 en is bedacht door het reclamebureau Every Day uit Roosendaal. Via de website, op Facebook, Instagram en vele andere kanalen worden allerlei tips gedeeld om het huishoudelijk afval beter te scheiden.
Het resultaat tot nu toe is dat vanaf 2019 tot nu over het hele verzorgingsgebied van Saver de hoeveelheid restafval met 40 kilogram per huishouden is gedaald. Dat lijkt niet veel. Maar verrekend met 88.000 huishoudens is dat 3.696.000 kilogram per jaar minder. De campagne laat de inwoners op een luchtige manier zien dat afval scheiden goed is voor het milieu én goed voor de eigen portemonnee.

Afvalfonds Verpakkingen
Meer informatie over het Afvalfonds Verpakkingen op
www.afvalfondsverpakkingen.nl.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief