Foto:

Uitspraak rechter is goed nieuws voor Ad Wagemakers

OUDENBOSCH - “Het vonnis kan haast geen betere zijn”, zo zegt Ad Wagenmakers uit Oudenbosch opgelucht. “We zijn met zo goed als alle punten door de rechter in het gelijk gesteld. Eindelijk hebben we het gevoel van gerechtigheid.” De rechter bepaalde deze week dat de aannemer die Ad en zijn gezin voor 118.000 euro oplichtte, dit bedrag moet terugbetalen. De zaak van Ad Wagensmakers kreeg landelijke bekendheid na de uitzending van het televisieprogramma Zeeman Confronteert.


Even een terugblik: eind vorig jaar kwam het verhaal van Ad Wagemakers in het televisieprogramma Zeeman Confronteert. Het verhaal van Ad was namelijk heftig. Na een brand werd het huis waar hij samen met zijn vriendin en dochter woonde, onbewoonbaar verklaard. Een heftige gebeurtenis, maar het verhaal werd nog erger. Hij ging naarstig op zoek naar een aannemer en dacht een goede vakman te hebben gevonden. Dit bleek echter een oplichter die er met 118.000 euro vandoor ging en Ad en zijn gezin achterliet met een afgebrande woning en nóg grotere problemen. Om zijn woning weer bewoonbaar te krijgen, moest Ad, die gelukkig handig is, zelf aan de slag. Hij moest echter wel een fikse lening afsluiten om de verbouwing te kunnen betalen. Die afbetaling zorgde voor grote financiële zorgen. In de uitzending was te zien hoe Ad in zak en as zat en niet meer wist hoe hij uit de sores moest komen.

Crowdfunding

Nederland huilde met Ad mee, bleek ook uit de reacties die tijdens de uitzending al binnen kwamen. De massale steun en fijne reacties waren voor Ad en zijn gezin al hartverwarmend, maar de actie die op touw werd gezet had nog een veel grotere impact. Er werd 85.000 euro ingezameld. “Het was bizar. Dit had ik in mijn stoutste dromen niet durven hopen. Het neemt het leed en alle ellende van de afgelopen jaren niet weg, maar het zorgt ervoor dat we bijna letterlijk weer adem kunnen halen. De broeksriem zat onnoemelijk strak, maar al die mensen die hebben gedoneerd, hebben ervoor gezorgd dat deze weer zit zoals hij hoort te zitten. We zijn zo vreselijk opgelucht dat we die lening, waar we dus zowat de rest van ons leven last van zouden hebben, nu kunnen afbetalen. Dat geeft ons zoveel lucht. Nog steeds ga ik plankgas verder om ons huis eigenhandig af te maken, maar dit voelt nu echt anders”, zo zei hij. “Na alle leugens was ik echt het vertrouwen in de mens volledig kwijt. Ik was boos en verdrietig en vertrouwde echt niemand meer. De reacties en donaties hebben ervoor gezorgd dat ik mijn vertrouwen in mensen weer terug heb.”

Rechter

Deze week kwam de zaak voor de rechter en die uitspraak sterkte nogmaals het gevoel van Ad en zijn gezin. “We zijn door de rechter op zo goed als alle punten in het gelijk gesteld en dat doet ons natuurlijk goed. Zo is er voor ons eindelijk een vorm van gevoel van gerechtigheid en dat de aannemer nu ook daadwerkelijk de gevolgen moet ondergaan van wat hij ons heeft aangedaan, is in onze ogen zijn verdiende loon. Dat wij alle steun hebben mogen ontvangen van alles en iedereen maakte het voor ons al een flinke verlichting om de focus op onze woning te kunnen houden waar we inmiddels ook een eind mee zijn. Het is vooral nog dingen afwerken en afmonteren, maar we wonen er weer dus de dubbele woonlast die we voorheen hadden drukt ook niet meer op onze schouders! We hebben eindelijk een gevoel van gerechtigheid. We hebben er lang op moeten wachten, maar beter laat dan nooit!” 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief