Foto: Johan Wagenmakers

In Halderberge barst het van de jonge bakkers

OUDENBOSCH - Landelijk is er een groot tekort aan jonge bakkers, waardoor de toekomst van veel bakkerijen niet zeker is. In de gemeente Halderberge is daar zeker geen sprake van. Sterker nog, hier werkt volop jong bakkerstalent. Wij namen een kijkje bij een aantal bakkerijen in Halderberge op zoek naar deze jonge bakkers! We kwamen Kevin de Wit (19) tegen  die al zo’n vijf jaar werkzaam is bij Luxe Bakkerij Nagelkerke in Oudenbosch.


“Ik ben bij Nagelkerke begonnen met stage lopen, gevolgd door een weekendbaantje. Daarna ben ik de opleiding bakker gaan volgen, werkte ik vier dagen en ging ik een dag naar school. Sinds een half jaar ben ik in dienst als fulltime bakker,” vertelt hij. “Ik riep als kleine jongen al dat ik politieagent wilde worden, maar na mijn schoolstage begon ik bakken steeds leuker te vinden. Ik bak van alles en mag steeds een stapje meer.” Kevin heeft variabele werktijden. “Het vroegst begin ik om half vijf, maar ik heb ook dagen dat ik om zes uur begin. In het begin was het vroeg opstaan wel moeilijk, maar in de loop van de tijd wen je er wel aan. Voordeel is dat ik geen uitgaanstype ben. Meestal ben ik tussen een en twee uur klaar en heb ik de hele middag en avond voor mezelf. Het is wel hard doorwerken, gas geven en niet zeuren, maar dat is wel zoals ik ben. Het lijkt me leuk om ooit een keer voor mezelf te beginnen of manager te zijn, maar ik heb nog veel te leren. De sfeer in de bakkerij is goed. Iedereen kan tegen een grapje. Voorlopig wil ik zeker nog wel in dit vak blijven. Zoals het nu gaat heb ik niks te klagen,” zegt hij op tevreden wijze.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief