Foto: Johan Wagenmakers

Kyra is misschien el de jongste bakker van Stampersgat

STAMPERSGAT - Nadat ze al eerder stage gelopen heeft bij Bakkerij Beerendonk in Stampersgat is de 18-jarige Kyra Moermans, na wat omzwervingen, een kleine maand geleden daar in vaste dienst gekomen. “Omdat ik aan de overkant woon is dat voor mij extra gemakkelijk,” zegt ze. 


“Op het Markland College bleek dat ik goed in bakken was, hadden we een gezellige leraar en het vak sprak mij wel aan,” verklaart ze haar keuze om hier haar beroep van te maken. “Na school heb ik eerst nog wat andere dingen gedaan en heb nog een jaartje in Overijssel gewoond waar ik zelfs nog geprobeerd heb aan huis een eigen bakkerijtje op te zetten. Brood bakken is eigenlijk niks voor mij, ik ben meer van het gebak, cupcakes en de koekjes. Bij Beerendonk doe ik dan ook voornamelijk het banketgedeelte.” 

Aan de vroege werktijden moest Kyra wel even wennen. “Woensdag en donderdag om zes uur beginnen, vrijdag om vijf uur en zaterdag om half vier. Gelukkig heb ik geen moeite om uit bed te komen. Als alles klaar is zegt mijn baas Jan dat ik naar huis mag. Dat is meestal kort na de middag. Het voelt met deze werktijden wel of ik veel meer vrije tijd heb.” 

De komende jaren hoopt ze nog wel bij Beerendonk te blijven. “Dat ik tot mijn pensioen dit werk blijf doen is niet helemaal zeker. Graag zou ik door willen leren in de patisserie. Het is een droom van mij om Robèrt van Beckhoven te ontmoeten. Het lijkt mij leuk om met hem te werken. Aan Heel Holland Bakt meedoen hebben ook al veel mensen tegen mij gezegd ja.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief