Foto: Johan Wagenmakers

Tamaro en Staff bakken er op los in

Tamaro van Loon (17) en Staff van de Kasteele (16) zijn in dienst bij Luxe Bakkerij Ton van Hees in Oud Gastel. Hoewel ze allebei vanuit een andere situatie het bakkersvak ingerold zijn, hebben ze beiden de ambitie om hierin door te gaan.


“Ik ben sinds anderhalf jaar bij van Hees. Op de middelbare school werkte ik al op zaterdagen en na het behalen van mijn diploma voor vast,” zegt Tamaro. “Vijf, zes dagen in de week begin ik om vijf uur en meestal ben ik tussen een en twee uur klaar. Als kind leek het mij al leuk om dit te gaan doen.” 

Op school in Ossendrecht kreeg hij het bakkersvirus definitief te pakken. “Eerst heb ik nog ergens gewerkt waar je alleen moest afbakken, maar dat was niet mijn ding. Hier heb ik het naar mijn zin. Ik bak nog niet zo heel veel en sta nu op het gebak wat ik afwerk en verder afmaak. Als het kan wil ik zeker in de toekomst mijn eigen bakkerij beginnen.” 

Staff is min of meer via zijn vader in de bakkerij gekomen. “Hij werkte hier al en vond dat ik ook maar eens iets moest gaan doen. Eerst vond ik het helemaal niks, maar ik ben het wel steeds leuker gaan vinden,” vertelt hij. Vanaf volgend jaar gaat hij de bakkersopleiding volgen en is hij meteen in vaste dienst. “Nu ben ik hier zaterdag, zondag en in mijn vakanties en help mee bij het banket en brood. Achter de oven is nog niet mijn favoriete ding, maar straks samen met mijn vader brood maken zie ik wel zitten.” 

Ook Staff ziet een eigen zaak in de toekomst wel in het verschiet liggen. “Hard werken dan komt dat vanzelf wel.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief