Foto: Johan Wagenmakers

Jordy Lambregts probeert leven in de brouwerij te krijgen

OUDENBOSCH - Dat er in zijn woonplaats steeds minder te doen is, is voor Jordy Lambregts (20) een doorn in het oog. Hotel de Kroon is gesloten en Fidei et Arti is, vanwege onveilige situaties in de grote zaal, ook grotendeels dicht. Een reden voor hem om het uitgaansleven in Oudenbosch een boost te geven. In de foyer van Fidei et Arti organiseerde hij vrijdag 6 mei voor de eerste keer onder de (voorlopige) naam Club Oudenbosch een gezellige dans-en muziekavond.


DOOR JOHAN WAGENMAKERS

“Het was goed en gezellig, maar zeker niet de drukste avond. Via social media en mond-op-mondreclame is het bekend geworden. Het vooraf door mij gehoopte aantal van 100 bezoekers hebben we niet gehaald, maar toch ben ik tevreden,” laat hij daags na de feestavond weten. “De toegang was gratis en er mocht gerust in en uitgelopen worden. Het belangrijkste is dat men het naar de zin heeft gehad. Nu hoop ik maar dat het verder gaat groeien. Er komt sowieso vóór de zomervakantie een vervolg.”

Sociaal betrokken

Jordy, opgegroeid in Oudenbosch, heeft na het Marklandcollege de opleiding handhaving, toezicht en veiligheid van het CIOS in Breda gevolgd. Sinds anderhalf jaar is hij werkzaam als buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) in Spijkenisse. “Hoewel ik daar de jeugd onder mijn hoede heb en veel te maken heb met messengeweld en steekpartijen, bevalt het mij daar reuzengoed.” Van jongs af aan is hij al sociaal betrokken bij Oudenbosch. “Ik ben lid van de scouting en omdat mijn vader lid en zelfs voorzitter van de SOK is geweest, ben ik ook actief binnen de carnavalsstichting.” Bij het 66-jarig bestaan van de SOK heeft Jordy meegeholpen aan de feestelijkheden die in Fidei et Arti gehouden werden en is daarna aan het cultureel centrum blijven hangen. “Ik ben daar blijven werken er doe er de techniek en horeca. Leuk werk. Omdat er niks te doen is in Oudenbosch voor de jeugd en ook wel voor de ouderen heb ik besloten om zelf iets te organiseren. Manager Carola Drent heeft mij deze kans gegeven en steunde mij met de organisatie en gaf allerlei adviezen waar ik op moest letten. Het heet nu Club Oudenbosch en voorlopig was het feest voor 18 jaar en ouder, maar in de toekomst komt er wellicht een andere naam en kunnen er ook jongeren binnen.

Ervaring

Om evenementen te organiseren en te faciliteren heeft Jordy met Jola Events een eigen bedrijfje opgericht. “Dat is iets waar ik in wil groeien. Deze eerste avond heb ik niet zelf gedraaid, maar een vriend en een oud-collega hebben dat voor mij gedaan. Ik wilde vooral sfeer proeven en feedback ophalen. Voor aanvang had ik gezonde spanning, maar dat is normaal toch?” Ervaring heeft Jordy al opgedaan. “Twee jaar terug heb ik een livestream gehouden. Dat was superleuk en gaaf om te doen. Het was een beetje uit de hand gelopen, want er waren maar liefst zeven artiesten op afgekomen en ik kon in totaal vijf uur streamen,” zegt hij met een knipoog. “En vorig jaar heb ik bij de SOK 48 uur lang Puitenol TV gestreamd.” Na deze eerste spannende en geslaagde avond, moest Jordy zaterdagochtend vanaf negen uur ‘gewoon’ weer zijn rondes als BOA in Spijkenisse doen. “Ja, dat hoort er bij, direct de knop weer omzetten en bovendien is stilzitten niks voor mij.”

n

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief