Afbeelding
Foto: Gemeente Halderberge

Bedrijventerreinen Halderberge willen samen het Keurmerk Veilig Ondernemen binnenhalen

Door: Vera de Geus Algemeen

HALDERBERGE - Vijf bedrijventerreinen in Halderberge willen samen het Keurmerk Veilig Ondernemen behalen Korenweide in Oud Gastel, drie bedrijventerreinen in Oudenbosch (Industrieweg, Bosschendijk, de Gorzen) en Hoge Akker in Hoeven. Klaverweide in Oud Gastel heeft het KVO-certificaat in 2021 al binnen gehaald. Het doel van het keurmerk Veilig Ondernemen is bedrijventerreinen schoon, heel, en veilig maken en houden en samenwerken voor een goed ondernemingsklimaat.

De ondernemers op Halderbergse bedrijventerreinen, gemeente, politie en brandweer spreken officieel met elkaar af dat ze het Keurmerk Veilig Ondernemen willen behalen. De intentieovereenkomst houdt in dat zij samen een plan maken om bedrijventerreinen schoon, heel en veilig te houden.

Initiatiefnemer Ondernemerskring Halderberge en de gemeente werken samen met vertegenwoordigers van de Halderbergse bedrijventerreinen – hard aan het opzetten van parkmanagement en een formele vorm van samenwerking tussen alle bedrijventerreinen van Halderberge. Het onderwerp schoon, heel en veilig staat bij veel ondernemers voorop.

Burgemeester Bernd Roks van de gemeente Halderberge: ‘De goede ervaring met veilig ondernemen op bedrijventerrein Klaverweide is een inspiratie voor ondernemers op alle bedrijventerreinen in Halderberge. Een mooi voorbeeld om samen voor het keurmerk gaan. Samen met ondernemers, politie, brandweer en gemeente. En wie weet hoe Halderbergse ondernemers verder nog slim kunnen samenwerken!”

Voorzitter OKH Dankert Geene: “De fantastische inzet van onze kartrekkers zorgt voor een breed gedragen samenwerking waarbij naar KVO ook andere projecten worden opgepakt en onderzocht. Iets waar we als OKH erg trots op zijn!”

Projectleider Meike Crebolder: “Samenwerken met als doel het optimaliseren van de bedrijventerreinen in de gemeente Halderberge zodat dit blijvend aantrekkelijke vestigingsplaatsen voor de huidige en toekomstige ondernemers worden. De focus ligt daarbij op de thema’s veiligheid, uitstraling en gezamenlijke inkoop”.

Ondernemer Peter Picavet (Koremans Oud Gastel). ‘Ik onderneem al jaren op Korenweide. Veiligheid op het terrein is voor mij belangrijk. Samenwerken aan het KVO is daarvoor de basis. Prima dat we deze stap nu zetten. Daarna heeft toezicht op het terrein voor mij de hoogste prioriteit’’



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief