Afbeelding
Foto:

Zullie zijn al 25 jaar BB Ullie

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

HOEVEN - Hé, daor edde zullie wir. En met die opmerking was de naam voor de Hoevense blaasband geboren: BB Ullie. De club die alleen dingen doet die de leden leuk vinden, bestaat 25 jaar! Een eigenwijze blaasband die al een kwart eeuw voor plezier zorgt. Voor zichzelf én voor anderen.

Met een vertraging van een kleine twee jaar viert de Hoevense Blaasband Ullie aanstaande zondag 29 mei haar 25-jarig jubileum. De 48-jarige Maik van Loon is, een half jaar na de oprichting in oktober 1995, aangesloten.

“Omdat de vrouw van de toenmalige slagwerker in verwachting was ben ik als bekkenist begonnen,” zegt hij. De band is min of meer door een weddenschap met Kees Broos ontstaan. “Dat hield in dat ze met carnaval konden spelen.” Er werd begonnen met repeteren met wat schuiven en trompetten. Het allereerste liedje was een NAC-potpourri. BB Ullie is stilaan gegroeid van 7 naar zo’n 25 leden. “Begonnen zijn we bij ‘t Venneke en nu repeteren we elke woensdag bij de Troubadour. Toen de groep over een naam nadacht riep iemand: ‘hé, daor edde zullie wir,’ dus werd het BB Ullie,” lacht Maik. 

Na nog even op de grote trom geslagen te hebben is Maik bariton gaan spelen. “Trompetten waren er genoeg. Ik had nog nooit een instrument vastgehad laat staan dat ik wist wat een bariton was.” Net voor corona besloot Maik zijn instrument aan de wilgen te hangen. “Het was mooi geweest. Ik heb altijd veel lol gehad met de band en mijn ‘groene’ hart zal nooit verdwijnen, maar mijn ambitiebal was op.” Toch blijft hij de band ondersteunen. “Als stil lid help ik mee en val in waar nodig.” De mooiste herinnering heeft Maik aan een wijnfeest in Duitsland. “Deze dag klopte helemaal. Dat was supergezellig. Op zaterdag met de bus afgereisd, in spiegelzalen opgetreden en halve liters bier gedronken.” 

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief