Afbeelding
Foto: Johan Wagenmakers

Jeroen Dielemans: ‘Het kappellenfestival wordt zondag één groot feest!’

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

Jeroen Dielemans (34) is een kleine 18 jaar lid, speelt drums en heeft daarom als bijnaam ‘Duracelleke’ van zijn mede-bandleden gekregen. Verder is hij ook de technische man en nu de stuwende kracht achter het 25-jarig jubileumfeest. 

“Het feest stond in eerste instantie gepland voor twee jaar geleden. Onder het thema ‘zilver’ waren de voorbereidingen al vergevorderd. Hoewel we dus inmiddels wat langer bestaan, maar omdat we altijd op zoek zijn naar een reden voor een feestje, hebben we besloten om het aanstaande zondag te gaan vieren. We houden in het centrum van Hoeven een kapellenfestival met deelname van maar liefst 36 kapellen uit heel Nederland en België met in totaal 700 muzikanten verdeelt over 8 podia,” zegt hij trots. “We beginnen in de binnentuin van Bovendonk om exact 12:25 uur ‘op z’n Ullies’ met een spectaculaire opening. Daarna verspreiden de bands zich over de op diverse plaatsen opgestelde podia.” 

Verdeeld in een leut- en wedstrijdklasse zijn er door de deelnemende bandjes prijzen te verdienen. “Wij doen zelf niet mee. We faciliteren en organiseren en zorgen ervoor dat iedereen kan genieten van de goede zorgen die BB Ullie te bieden heeft,” zegt hij met een knipoog. In de feesttent op de Akkerlingen staat om vijf uur de Grande Finale met prijsuitreiking en artiestenspektakel gepland, waarbij de toegang gratis is. “Daar treden bevriende artiesten, waar we eerder mee samengewerkt hebben, op zoals Chef Soldaat, Mosterd na de Maaltijd, Johnny Purple, de Dorini’s, Huub Hangop en Adje Ambiance.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief