Afbeelding
Foto: Peter Braakmann

Open Dag in en rond het gemeentehuis!

Door: Stefanie de Beer Algemeen

HALDERBERGE - De gemeente Halderberge bestaat 25 jaar. Om dit jubileum te vieren, organiseert de gemeente op zaterdag 18 juni van 10.00 tot 14.00 uur een Open Dag in en rond het gemeentehuis! Er worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd, interessant en leuk voor jong en oud. De Open Dag 

Voor het gemeentehuis
Het plein en de straat voor het gemeentehuis staan helemaal in het teken van (verkeers)veiligheid. Kom kennis maken met de politie, de brandweer en onze BOA’s. Maak een praatje en neem een kijkje bij de diverse wagens. Kinderen kunnen hun spuitdiploma halen door samen met de brandweer letters om te spuiten. De brandweer vertelt u graag wat meer over de rookmelders die vanaf 1 juli 2022 verplicht zijn. Ook Saver is aanwezig met een educatiebus en een zijlader. Naast voorlichting over afvalinzameling en afvalscheiding vertellen zij over de zijlader en het gevaar van de dode hoek op hun afvalwagens. Ben je niet snel bang en langer dan 1.40 m? Dan kun je plaatsnemen in een kantelsimulator. In deze kantelsimulator kantelt een auto 180 graden (de auto gaat dus over de kop). Van een instructeur leer je hoe je de auto veilig kunt verlaten wanneer dit gebeurt. Hierbij wordt natuurlijk ook verteld over het belang en goed gebruik van autogordels en lifehammers.

In het gemeentehuis
In de hal van het gemeentehuis worden speurtochten voor de kinderen en de looproute uitgedeeld. De burgemeester maakt daar graag een praatje met u. Kom ook kennis maken met de nieuwe gemeenteraad en de BABS-en (trouwambtenaren) in de raadzaal! De wethouders stellen zich graag in hun werkkamers aan u voor. Benieuwd naar projecten en ontwikkelingen in alle vijf de kernen? De medewerkers praten u graag bij als u rondloopt in het gemeentehuis. Halderberge werkt samen met heel veel mensen en instellingen. Zij sluiten zich tijdens de Open Dag dan ook aan. U kunt voor informatie en met vragen o.a. ook terecht bij de Samenstichtingen, ambassadeurs, Surplus, Woonkwartier, buurtbemiddeling, de Sociale Adviesraad en Energiek Halderberge. De medewerkers van P&O vertellen graag over het werken bij de gemeente en welke vacatures er momenteel open staan.

Voor de jeugd

Speurtocht
Tijdens de speurtocht leer je door allerlei vragen en doe-opdrachten veel over de gemeente. En speciaal voor alle kinderen hebben we een echt stemhokje ingericht. Hier mag jij jouw stem uitbrengen als onderdeel van de speurtocht. En natuurlijk mag het bekende rode potloodje meegenomen worden naar huis.

Knuffelpaspoort
Ga je binnenkort op vakantie? Dan moet je knuffel natuurlijk ook mee. Bij onze afdeling Burgerzaken kun je tijdens onze Open Dag speciaal voor jouw knuffel een paspoort ophalen. Vergeet je knuffel niet mee te nemen!

Parcours rijbewijs
Ben je nog geen 17 jaar, maar zou je wel graag een rijbewijs willen hebben? Loop en fiets dan ons parcours die onze Buitendienst samen met Veilig Verkeer Nederland voor jou heeft opgezet. Na afloop kun je bij de afdeling Burgerzaken jouw eigen rijbewijs ophalen!

Lollepark
Naast het parcours voor het halen van het kinderrijbewijs, zijn er ook nog springkussens in het Lollepark. De jongerenwerkers zijn in het park aanwezig om toezicht te houden en wat te vertellen over hun werk. Ook medewerkers van de buitendienst presenteren zich graag voor u in het Lollepark en vertellen o.a. wat over de Buiten Beter app.

Maak kans op leuke prijzen!
Er zijn leuke prijzen voor alle kinderen die de speurtocht lopen en er zijn gedurende de dag ook andere leuke prijzen te winnen!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief