Afbeelding

Loop zondag een laatste rondje in het voormalig Menken/Campina kantoor!

Door: Vera de Geus Algemeen

OUD GASTEL - Na vele jaren wordt het oude hoofdkantoor van de melkfabriek Menken/Campina weer in gebruik genomen. Het markante gebouw aan de belangrijkste toegangsweg tot Oud Gastel staat al jaren zo goed als leeg. De nieuwe gebruiker wordt Led Up solar & lighting. Voordat het pand in gebruik wordt genomen krijgt het pand zowel binnen als buiten een volledige facelift. Het bedrijventerrein Klaverweide maakt hiermee wederom een mooie stap voorwaarts.

Wethouder Hans Wierikx zal zondagmiddag 12 juni symbolisch de officiële start van de facelift uitvoeren. Er is die middag van 14u00 tot 17u00 de gelegenheid een rondje te lopen in en rond het pand. Alle oud Menken/Campina medewerkers, en iedereen uit de omgeving, is via deze krant uitgenodigd. Het pand is grotendeels nog exact, zoals het pand destijds was. Van het opvallende spiegelplafond voor de directievertrekken tot de prijslijstjes in de kantine.

Mede-eigenaar Hugo Breuers vertelt: “Het is alsof je een tijdreis maakt, dit pand heeft zoveel historie. Het lijkt ons gepast de oud-medewerkers van Menken/Campina en het dorp de kans te geven nog een laatste rondje te lopen. Ook zullen we de artist impressions van de facelift laten zien, zodat geïnteresseerden weten wat er de komende maanden gaat gebeuren. Voor de kinderen staat er een springkussen en voor de volwassenen serveren we een klein drankje. Ook nodigen we iedereen uit die verhalen of foto’s heeft deze vooral met ons te delen, mogelijk kunnen we daar iets mee bij de inrichting!”

Kom bij voorkeur te voet of met de fiets. Met de auto de Vaccaweg inrijden vanaf de provinciale weg, de Steenstraat is namelijk voorzien van een bus-sluis.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief